Tuesday, March 22, 2011

Ο Θάνος Τοκάκης κέρδισε το βραβείο Χορν



Η ερμηνεία του στον ρόλο του Σερ Αντριου, στην «Δωδέκατη νύχτα» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Μοσχόπουλου ήταν αυτή που τον οδήγησε στο βραβείο
Ο Θάνος Τοκάκης κέρδισε το βραβείο Χορν



  • ΜΥΡΤΩ ΛΟΒΕΡΔΟΥ, TO BHMA:  21/03/2011, 22:30
Ο Θάνος Τοκάκης είναι ο ενδέκατος ηθοποιός στον οποίο απονέμεται το Θεατρικό Βραβείο Δημήτρης Χορν. Στην τελετή που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις εννέα το βράδυ, στο θέατρο της οδού Αμερικής, ο νεαρός ηθοποιός παρέλαβε από τον προκάτοχό του Μιχάλη Οικονόμου τον σταυρό του Χορν, μαζί με την περγαμηνή και το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ που συνοδεύει το συγκεκριμένο βραβείο. «Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος και θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους μου, την οικογένειά μου που με στηρίζει και φυσικά τον Θωμά Μοσχόπουλο», είπε, ενώ είχε φορέσει τον χρυσό σταυρό. Η ερμηνεία του στον ρόλο του Σερ Αντριου, στην «Δωδέκατη νύχτα» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Μοσχόπουλου ήταν αυτή που τον οδήγησε στο βραβείο. Συνυποψήφιοί του ήταν ο Παναγιώτης Εξαρχέας και ο Παναγιώτης Μπρατάκος. Το βραβείο αποτελεί πρωτοβουλία του Σταμάτη Φασουλή και χρηματοδοτείται από τον αδελφό του Χορν, Γιάννη.

Στη βραδιά που ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Σταμάτη Φασουλή, ο οποίος μίλησε για τη δύσκολη εποχή που ζούμε όλοι και κυρίως οι νέοι κι ακόμα περισσότερο οι ηθοποιοί, η Μάρω Κοντού θυμήθηκε τα χρόνια της συνεργασίας της με τον Δημήτρη Χορν, ενώ ο Κώστας Γεωργουσόπουλος αναφέρθηκε στο «που κρίνεται» ένας ηθοποιός. Ενα ηχητικό ντοκουμέντο με τη φωνή του Χορν να απαγγέλει ποιήματα του Καβάφη και του Μπάρα κι ένα βίντεο όπου ερμηνεύει το «Ηθοποιός σημαίνει φως» μαζί με τον Μάνο Χαζτιδάκι, έντυσαν τη βραδιά των 11ων βραβείων Χορν. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου το 2005, ο τριαντάχρονος σήμερα Θάνος Τοκάκης τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τον Θωμά Μοσχόπουλο _από τις τελευταίες παραστάσεις του Αμόρε ως τη φετινή δουλειά της Μικρής Πόρτας με τον «Καλό Στρατιώτη», ενώ στην τηλεόραση παίζει στην κωμωδία «50-50» στο Mega. Στο ενεργητικό του περιλαμβάνεται επίσης ο τηλεοπτικός «Θησαυρός της Αγγελίνας» (ΝΕΤ) ενώ θεατρικά έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις «Το αγόρι με τη βαλίτσα», «Η κοιμωμένη ξύπνησε» «Ορφανός του Ζάο», «Μεταμορφώσεις», «Το ημερολόγιο ενός απατεώνα», «Ξύπνημα της άνοιξης» ,«Φορτουνάτος», «Αλκηστη» ενώ από την προσεχή Παρασκευή θα παίζει στο «Θερμοκήπιο» του Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, στο θέατρο της οδού Κυκλάδων.

No comments: