Tuesday, March 22, 2011

Ο Χρυσός Σταυρός στον Τοκάκη

Νικητής για τον ρόλο του σερ Αντριου στη «Δωδέκατη Νύχτα»

Ο Σταμάτης Φασουλής παραδίδει το βραβείο στον Θάνο Τοκάκη
Ο Σταμάτης Φασουλής παραδίδει το βραβείο στον Θάνο Τοκάκη

«Ο ταν σκέφτεσαι σαν ευθύνη ένα βραβείο, όπως το βραβείο «Δημήτρης Χορν», χάνεις τη διαθεσιμότητά σου και τη χαρά τού να παίζεις», έλεγε φανερά χαρούμενος ο Θάνος Τοκάκης χθες βράδυ, με τον Χρυσό Σταυρό του Δημήτρη Χορν, κρεμασμένο στον λαιμό του. Ο ηθοποιός είναι ο φετινός νικητής του βραβείου «Δημήτρης Χορν» για τον ρόλο τού σερ Αντριου στη «Δωδέκατη Νύχτα». Ευχαρίστησε την οικογένεια, τους φίλους του, αλλά και τον σκηνοθέτη της παράστασης, Θωμά Μοσχόπουλο, που τον οδήγησε στο βραβείο.
Η τελετή απονομής, η ενδέκατη στη σειρά, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» μέσα σε ατμόσφαιρα νοσταλγίας, αλλά και ευθυμίας, μια και η Μάρω Κοντού, η οποία μίλησε για τον Δημήτρη Χορν, θυμήθηκε χαρούμενες στιγμές από τη συνεργασία τους, τις οποίες μετέφερε στο κοινό: «Δεν του άρεσε να μιλάει για θανάτους και αρρώστιες. Είχε χιούμορ και γι' αυτό το χιούμορ θα σας μιλήσω».
Η Μάρω Κοντού υπήρξε συμπρωταγωνίστριά του για τριάμισι χρόνια, μόλις είχε πάρει την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος του ηθοποιού. «Για τον Δημήτρη Χορν θέλω να μιλάω σε χρόνο ενεστώτα. Τον ξέρετε, τον αγαπάτε, τον θαυμάζετε». Η πρωταγωνίστρια θυμήθηκε στιγμές από τη θεατρική συνεργασία στο «Αλίμονο στους νέους», τη γενική δοκιμή του «Ρομανσέρο», αλλά και το πώς ο Δημήτρης Χορν βοήθησε να αποφυλακιστεί ο θεατρικός παραγωγός Βασίλης Μπουρνέλης.
Τη βραδιά άνοιξε ο Σταμάτης Φασουλής αναφερόμενος στους νέους ηθοποιούς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα, ενώ ο Κώστας Γεωργουσόπουλος αναφέρθηκε στον θεσμό των βραβείων αλλά και στην πεποίθηση ότι το «θέατρό μας είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης».
Στη βραδιά ακούστηκαν τρία ποιήματα με τη φωνή του Δημήτρη Χορν, ενώ προβλήθηκε ένα φιλμάκι, όπου Χατζιδάκις και Χορν «μοιράζονται» τους στίχους τού «Ηθοποιός σημαίνει φως». Οι άλλοι δύο υποψήφιοι για το βραβείο «Δημήτρης Χορν» ήταν οι Παναγιώτης Εξαρχέας και Παναγιώτης Μπρατάκος.
  • Αντιγόνη Καράλη, ΕΘΝΟΣ, 22/3/2011

No comments: