Thursday, October 2, 2008

Μαθήματα βίας

ΤΑ ΝΕΑ: Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008



Πρεμιέρα της παράστασης «Μαθήματα βίας» πραγματοποιείται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κάτω Χώρος, Αντισθένους 7 και Θαρύπου, τηλ. 210-9212.900). Το έργο εξελίσσεται στη σύγχρονη εποχή, σε μια μικρή πόλη. Τα πρόσωπα της ιστορίας αναζητούν το καθένα ξεχωριστά μια διέξοδο. Μια κοπέλα, υπάλληλος σούπερ μάρκετ, ταυτίζεται με τον ήρωα ενός βιβλίου, τον μεγαλύτερο μάγο που έζησε ποτέ. Τάσεις φυγής, απόψεις περί βίας και μπόλικη μαγεία ενσωματώνονται στην παράσταση. Πρόκειται για το δεύτερο κατά μία έννοια μέρος της περσινής παράστασης «Μόνο την αλήθεια», βασισμένης στο «Κράμπατ» του Κρόισλερ με ήρωα έναν νεαρό μάγο. Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου γράφει, σκηνοθετεί και παίζει ταυτόχρονα στα «Μαθήματα βίας», έχοντας ήδη γνωρίσει την επιτυχία με την «Κατσαρίδα». Μαζί του εμφανίζονται στη σκηνή του θεάτρου οι Κώστας Γάκης, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Μαρία Φιλίνη.

* Η περφόρμανς Αlma Μoris της Ελ. Αραβίδου παρουσιάζεται, από τους Σκηνοβάτες Ορίων, στο Αltera Ρars (Κεντρική Σκηνή, Μεγ. Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός, τηλ. 210-3410.011), στις 21.00. Τι είναι πιο σημαντικό: ο απόλυτος ή ο στιγμιαίος έρωτας; Αυτό αναρωτιέται μια κοπέλα και ανατρέχει σε κείμενα του Σαίξπηρ για να δώσει απαντήσεις. Μια παράσταση με στοιχεία σωματικού και ακροβατικού θεάτρου.

* Το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των συνδρομητών και διαθέτει οκτώ διαφορετικά είδη συνδρομητικής κάρτας. Παράλληλα προσφέρονται κάρτες σε ειδικές τιμές για τους φοιτητές και τους παλιούς συνδρομητές. Οι πωλήσεις αρχίζουν από 15 Οκτωβρίου. Πληροφορίες: τηλ. 210-5288.280.

ΙΝFΟ
Πρεμιέρα της παράστασης «Μαθήματα βίας» πραγματοποιείται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κάτω Χώρος, Αντισθένους 7 και Θαρύπου, τηλ. 210-9212.900)

No comments: