Monday, September 29, 2008

«Για τη γη των ονείρων μας» στο Κιλκίς!

Η πολύχρωμη γιορτή της κούκλας και της παντομίμας συμπληρώνει δέκα χρόνια φέτος και «ντύνει» με χρώματα το Κιλκίς, το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου.

Το 10ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας που διοργανώνεται από τον Δήμο Κιλκίς στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης και έχει τίτλο «Για τη γη των ονείρων μας», φιλοξενεί φέτος καλλιτέχνες από 12 χώρες.

Καλλιτέχνες, κουκλοπαίκτες και θίασοι από την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ευρώπη -οι περισσότεροι από τους οποίους έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και παίζουν σε μοναδικές παραστάσεις στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας στο Κιλκίς- και παρουσιάζουν με κέφι και δημιουργικότητα μερικές από τις καλύτερες παραστάσεις στον κόσμο.

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας θα διαρκέσει από την Τετάρτη έως τις 14 Οκτωβρίου, και σε αυτό θα πάρουν μέρος καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Βραζιλία, τη Γερμανία, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη, τις ΗΠΑ, τη Σερβία, τη Ν. Αφρική, τη Βουλγαρία, την Ινδονησία, την Ελβετία, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια, εργαστήρια, ποικίλα δρώμενα και μία πρωτότυπη έκθεση σπασμένων και «ξανα-ζωντανεμένων» παιχνιδιών.

No comments: