Friday, October 3, 2008

«Ερωτευμένη Νεκρή» στο Αμφι-Θέατρο

Επίμονη η Κατερίνα Ευαγγελάτου συνεχίζει για τρίτη χρονιά με την επιτυχημένη «Η Ερωτευμένη Νεκρή» του Τεοφίλ Γκωτιέ, στη σκηνή «Είσοδος Κινδύνου» στο Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου. Είναι η σκηνή που καθιέρωσε η ίδια, σχηματίζοντας ένα δικό της νεανικό κοινό στο οικογενειακό θέατρο που ίδρυσαν οι γονείς της.

Η «Ερωτευμένη νεκρή» όμως είναι η παράσταση στην οποία πρωτοείδαν οι περισσότεροι τη Στεφανία Γουλιώτη. Πολύ πριν από την Επίδαυρο και την «Ηλέκτρα» του Πέτερ Στάιν. Το έργο λοιπόν του Γκωτιέ επαναλαμβάνεται από σήμερα για 23 παραστάσεις, σε μετάφραση της Εφης Γιαννοπούλου, σκηνικά-κοστούμια του Κωνσταντίνου Ζαμάνη, μουσική του Σταύρου Γασπαράτου, επιμέλεια κίνησης της Χρυσηίδος Λιατζιβίρη και φωτισμούς της Μελίνας Μάσχα. Παίζουν οι: Νικόλας Παπαγιάννης, Στεφανία Γουλιώτη, Χρήστος Μαλάκης, Τάσος Δαρδαγάνης.

Πρεμιέρα τη Δευτέρα και στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα», όπου τα Δευτερότριτα επαναλαμβάνεται η παράσταση «Μια χαρά στο φουαγιέ» με τη Χαρά Κεφαλά στο τραγούδι και την Ευγενία Καρλαύτη στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις. Ενα μικρόφωνο, ένα πιάνο, μία άδεια σκηνή, η νύχτα σε ένα μουσικό παιχνίδι μεταμορφώσεων.

No comments: