Thursday, May 29, 2008

Mikrosprigkipas_B612


Mikrosprigkipas_B612 είναι ο τίτλος της χοροθεατρικής παράστασης που παρουσιάζει η oμάδα χορού & θεάτρου Asomo4 και αναφέρεται στον μυθικό έρωτα του Antoine και της Consuelo De Saint – Exupéry.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη παράσταση στάθηκαν, τόσο οι πρόσφατες ανακαλύψεις μέρους του αεροπλάνου του Saint – Exupéry στην Μεσόγειο και ενός βραχιολιού με το όνομα των Antoine και Consuelo, όσο και η παραδοχή ενοχής του Γερμανού πιλότου Horst Rippert για τη ρίψη του αεροσκάφους του διάσημου συγγραφέα κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Μέσα από το αναδρομικό ταξίδι στην ζωή του Antoine και της Consuelo, αποτυπώνονται σκηνικά όλες οι σημαντικές πτυχές της σχέσης τους και των χαρακτήρων τους. Η αεροπλοΐα, οι γυναίκες, η λογοτεχνία αποτέλεσαν τα τρία πάθη του Antoine De Saint – Exupéry.
Ο μικρός πρίγκιπας προσπαθούσε πάντα να δραπετεύσει από τον λαβύρινθο της καθημερινότητας, πετώντας ή γράφοντας. Η Consuelo παράλληλα πιστή πάντα σύζυγος, που τον ακολουθεί και τον περιμένει, έγινε από την πρώτη κιόλας συνάντηση τους η εμμονή του, το πάθος του, το τριαντάφυλλο του. Τα παθιασμένα ανταμώματα τους, οι σκληροί αποχωρισμοί, οι ατελείωτες νύχτες αναμονής, οι προδοσίες, οι συνεχείς αλληλογραφίες τους και οι λίγες στιγμές ευτυχίας αποτελούν τους βασικούς άξονες της παράστασης.
Ο μικρός πρίγκιπας και το τριαντάφυλλο του μπορεί να έχουν φύγει για τον πλανήτη B612, αλλά η γραπτή κληρονομιά, που μας άφησαν, μας μαγεύει ακόμη με τα όνειρα και τις μουσικές τους.

Η σκηνοθεσία και η δραματουργική επεξεργασία της παράστασης mikrosprigkipas_B612 είναι της ομάδας Asomo4, η χορογραφία της Μόνικας Κολοκοτρώνη, η σκηνογραφία και τα κοστούμια της Αλίκης Αρναούτη, η μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη και οι φωτισμοί του Νίκου Κουλοχέρη.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ (με αλφαβητική σειρά): ΈΛΕΝΑ ΑΡΝΟ, ΕΥΑ ΜΑΡΗ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ, ΜΥΡΤΩ ΧΑΛΙΝΑ.

No comments: