Wednesday, May 28, 2008

21ο Φεστιβάλ Βύρωνα: «Στη σκιά των Βράχων 2008»

Στην οικολογία και το περιβάλλον είναι αφιερωμένο το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ

«Θεωρούμε σαφές και δεδομένο πως η αγάπη για το περιβάλλον και η προστασία του αποτελούν υπέρτατα δείγματα και αξίες πολιτισμού. Πιστεύουμε ακράδαντα πως προοδεύουν μόνον οι κοινωνίες που έχουν πολίτες σε οικολογική εγρήγορση. Έχουμε απόλυτη συνείδηση πως ζούμε και επιζούμε μέσα από τη φύση και είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε το «φυσικό συμβόλαιο» που μας ενώνει με το περιβάλλον. Είμαστε διατεθειμένοι να επικοινωνήσουμε και να προβάλουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε την ανάγκη προστασίας του οικοσυστήματος σε όλους τους πολίτες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Βύρωνα.

Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν 4 μη κυβερνητικές Οργανώσεις: (Greenpeace, Δίκτυο Μεσόγειος, ΑΝΙΜΑ, ΣΠΑΥ). Σε συνεργασία, εξάλλου, με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΜΕΛΩΔΙΑ FM θα δημιουργηθεί ένα CD τα έσοδα του οποίου θα δοθούν σε περιοχές που επλήγησαν το καλοκαίρι του 2007 από πυρκαγιές. Ο Δήμος Βύρωνα σε ένδειξη αλληλεγγύης στις περιοχές αυτές θα χρηματοδοτήσει ένα συγκεκριμένο έργο στην περιοχή του Πύργου Ηλείας.
Το εικαστικό όλων των εντύπων του Φεστιβάλ είναι του γνωστού σκιτσογράφου Στάθη Σταυρόπουλου, ενώ φέτος για πρώτη φορά θα δημιουργηθεί μουσικό σήμα για το Φεστιβάλ, τη σύνθεση του οποίου έχει αναλάβει ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης. Το Φεστιβάλ Βύρωνα είναι μια μεγάλη γιορτή, στην οποία συμμετέχουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής και της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής.
Το φετινό φεστιβάλ έχει στόχο να προσεγγίσει ακόμη περισσότερο το νεανικό κοινό. Μουσικές εκδηλώσεις, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις θα «ζωντανέψουν» για άλλη μια χρονιά το Θέατρο των Βράχων, δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα ψυχαγωγίας, ποιότητας, αμεσότητας και πολιτισμού. Περισσότεροι από 150.000 θεατές από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, και όχι μόνο, αναμένονται να προσέλθουν και φέτος για να παρακολουθήσουν το δίμηνο πρόγραμμα των εκδηλώσεων (Ιούνιος - Ιούλιος 2008).

No comments: