Friday, May 30, 2008

Η «Ενοχλητική Αλήθεια» του Γκορ όπερα στη Σκάλα του Μιλάνου

Ενδεχομένως να αποτελεί απόδειξη του διαρκώς αυξανόμενου ενδιαφέροντος και ανησυχίας της κοινής γνώμης για τη μεταβολή των κλιματικών συνθηκών και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Ποιο; Μα το γεγονός ότι το βιβλίο του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης Αλ Γκορ «Μια ενοχλητική αλήθεια» πρόκειται να αποτελέσει και οπερετικό έργο, που θα κάνει παγκόσμια πρώτη στον Ναό της όπερας, της Σκάλας του Μιλάνου.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Σκάλας, ο Ιταλός συνθέτης Τζόρτζιο Μπατιστέλι έχει ήδη λάβει εντολή να δημιουργήσει όπερα βασισμένη στο βιβλίο. Το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο και θα παρουσιαστεί στο κοινό κατά την περίοδο 2011- 2012. Ο Μπατιστέλι είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Αρένα στη Bερόνα και ευρύτερα γνωστός για το μουσικό του έργο.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό η διεύθυνση της Σκάλας του Μιλάνου θα προσπαθήσει να πείσει την ιταλική κυβέρνηση να εξισώσει την ηλικία συνταξιοδότησης των χορευτών του μπαλέτου με αυτά που έχουν θεσπιστεί σε άλλα κράτη και οι χορευτές να παίρνουν σύνταξη στα 42 και όχι στα 52 έτη όπως ισχύει σήμερα στη Σκάλα.

No comments: