Saturday, May 31, 2008

«The God of Carnage», «Cat on a Hot Tin Roof», «The Country Girl», «Alfred Hitchcock’s The 39 Steps»

Λονδινο. Gielgud Theatre

www.godofcarnage.com

«The God of Carnage». Ο «Θεός της σφαγής», το τελευταίο έργο της Γαλλίδας θεατρικής συγγραφέως Γιασμίνα Ρεζά, παρουσιάστηκε ήδη με επιτυχία στο Παρίσι, σκηνοθετημένο από την ίδια. Εχει ως ήρωες δύο ζευγάρια που συναντιούνται για να λύσουν προβλήματα που δημιούργησε ένας καβγάς των παιδιών τους και καταλήγουν να αποκαλύψουν τους δικούς τους, πολύ βαθύτερους ανταγωνισμούς. Στην αγγλική παράσταση πρωταγωνιστούν ο Ρέιφ Φάινς, η Τζάνετ Μακ Τίρ, η Τάμσιν Γκριγκ και ο Κεν Στοτ, σε σκηνοθεσία του Μάθιου Γουόρτσας.

Nεα Υορκη, Broadhurst Theatre

www.cat2008onbroadway.com

«Cat on a Hot Tin Roof». Η «Λυσσασμένη γάτα», ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Τενεσί Ουίλιαμς, παρουσιάζεται με Αφροαμερικανούς πρωταγωνιστές, ανάμεσά τους η Ανίκα Νόνι Ρόουζ, ο Τέρενς Χάουαρντ (Μπρικ), η Φυλίσια Ρασάντ (Μπιγκ Μάμα), ενώ τον ρόλο του Μπιγκ Ντάντι ερμηνεύει ο βετεράνος ηθοποιός Τζέιμς Ερλ Τζόουνς. Η σκηνοθεσία είναι της Ντέμπι Αλεν. Ως τις 22 Ιουνίου.

Bernard B. Jacobs Theater

τηλ. 001-212-239-6200

«The Country Girl». Τρία κινηματογραφικά αστέρια σε μια παράσταση: Η Φράνσις Μακντόρμαντ, ο Μόργκαν Φρίμαν και ο Πίτερ Γκάλαγκερ πρωταγωνιστούν στο έργο του Κλίφορντ Οντέτς, που πρωτοανέβηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’50 και εκτυλίσσεται στα θεατρικά παρασκήνια. Η σκηνοθεσία είναι του Μάικ Νίκολς.

Cort Theater

www.39stepsonbroadway.com

«Alfred Hitchcock’s The 39 Steps». Θεατρική διασκευή της ταινίας του Χίτσκοκ «Τα 39 σκαλοπάτια» από τον Πάτρικ Μπάρλοου. Tο έργο έκανε ήδη λαμπρή καριέρα στο Λονδίνο (κέρδισε το βραβείο Ολίβιε 2007) και τώρα μεταφέρθηκε στο Μπρόντγουεϊ σκηνοθετημένο από την Μαρία Αϊτκεν, κερδίζοντας ενθουσιώδη εγκώμια από την κριτική. Τους πολυάριθμους ρόλους τους ερμηνεύουν: Τσαρλς Εντουαρντς, Αρνι Μπάρτον, Κλιφ Σόντερς και Τζένιφερ Φέριν.

[Mατιές στον κόσμο, Eπιμέλεια: Αγγελική Στουπάκη, Η Καθημερινή, 1/6/2008]

No comments: