Monday, September 8, 2008

Σχολή «Ανδρέα Βουτσινά» στη Θεσσαλονίκη

Με απώτερο στόχο τα νέα παιδιά να ανακαλύψουν το δικό τους στίγμα στο θέατρο, ο Ανδρέας Βουτσινάς ηγείται μιας νέας θεατρικής σχολής στη Θεσσαλονίκη που φέρει το όνομά του: της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς», με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Γιώργο Κιμούλη.

Ο Ανδρέας Βουτσινάς και ο Γιώργος Κιμούλης, δηλαδή ο ιδρυτής και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της νέας δραματικής σχολής
«Επιθυμία μου είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν τι θέλουν να κάνουν», είπε ο Αν. Βουτσινάς και εξομολογήθηκε ότι από την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη απέκτησε ιδιαίτερη σχέση με την πόλη. «Είναι βάρος αφόρητο», σχολίασε. «Γενναιόδωρο και ουσιαστικό δάσκαλο, που τολμά να διδάσκει ό,τι ξέρει και να υπερβαίνει τη γνώση του», χαρακτήρισε τον Αν. Βουτσινά ο Γ. Κιμούλης, που ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να ξεφύγει, όπως είπε, από την υστερία και τη χυδαιότητα.
Η Ανώτερη Δραματική Σχολή «Ανδρέας Βουτσινάς» λειτουργεί στο Μέγαρο Αλαμανή (Λέοντος Σοφού 18, τηλ.2313-013815) στο κέντρο της πόλης. Διαθέτει επίσης τμήματα τραγουδιού, γελωτοθεραπείας, μιούζικαλ, θεάτρου για παιδιά και εφήβους, γλώσσας του σώματος. Με τη σχολή συνεργάζονται γνωστοί ηθοποιοί, όπως οι Ναταλία Δραγούμη, Φούλης Μπουντούρογλου, Θάλεια Σκαρλάτου, Ελένη Δημοπούλου, οι θεατρικοί συγγραφείς Ακης Δήμου και Ελένη Μερκενίδου, οι σκηνοθέτες Παύλος Δανελάτος, Θεόδωρος Κοτανίδης και ο μουσικοσυνθέτης Ακης Γεροντάκης. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει.

No comments: