Thursday, May 22, 2008

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ

Οι σπουδαστές του Τμήματος Υποκριτικής του Εργαστηρίου Θεάτρου Ούγκα Κλάρα παρουσιάζουν το έργο Περσέας του Θεσσαλονικιού Κώστα Ισαακίδη.

Ο Περσέας είναι ένα σύγχρονο σατυρικό δράμα που βασίζεται σε μια ανασύνθεση του μύθου του Περσέα, ιδωμένη μέσα από μια καυστική ματιά με χιούμορ και φαντασία. Η υπόθεση αφορά τις περιπέτειες του μυθικού ομώνυμου ήρωα που για να γλιτώσει τη μητέρα του Δανάη από έναν ατιμωτικό γάμο έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας την αποστολή να προσφέρει στο Δία το κεφάλι της Μέδουσας. Καθοριστικό σημείο της αποστολής είναι η απόβαση του στο νησί όπου ζουν οι μυθικές τερατόμορφες γριές Δεινώ, Πεφρυδώ και Ενυώ και οι προσπάθειές του να εκμαιεύσει από αυτές το μέρος όπου βρίσκεται η Μέδουσα. Τα μέσα στα οποία καταφεύγει οδηγούν σε κωμικές ανατροπές με το χορό των Σατύρων να σχολιάζει τα παθήματα του ήρωα.

Παραστάσεις: Παρασκευή 23 έως και Κυριακή 25 Μαΐου, Τετάρτη 28 έως και Σάββατο 31 Μαΐου. Ώρα έναρξης: 10:00. Θέατρο: 3ος Όροφος, Καθολικών 4. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310 535747, 6-9 μμ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Κείμενο Κώστας Ισαακίδης, σκηνοθεσία Δημήτρης Σακατζής, επιμέλεια μουσικής Βασίλης Κομματάς, μουσική διδασκαλία Έλσα Μουρατίδου, χορογραφίες Ευανθία Σωφρονίδου, κινησιολογία Πένυ Φυλακτάκη. Διανομή: Πωλίνα Γιαλαμπούκη, Ζάχος Δημήτρης, Μπαλτάς Δημήτρης, Παρσαλίδου Χρυσούλα, Αναστασία Τερζίδου, Ρούλα Τουλκερίδου, Αριάννα Χατζηγαλανού.

No comments: