Tuesday, May 20, 2008

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON

Μεγάλες παραστάσεις. Τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του διανύει το θέατρο του Badminton, που με τις προσεγμένες παραστάσεις του έφερε νέο άνεμο στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Το θέατρο του Badminton άνοιξε τις πύλες του στο κοινό τον Γενάρη του 2007, με ένα έργο σταθμό στην ιστορία του κλασικού μπαλέτου, τη Λίμνη των Κύκνων. Η μακροβιότερη παράσταση μπαλέτου στην ιστορία του West End και του Broadway φιλοξενήθηκε από την ADaM Productions για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου του 2007, σημειώνοντας μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία.

Από τότε ακολούθησαν άλλες 13 σημαντικές παραστάσεις, οι οποίες έδωσαν την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να απολαύσει έργα που μέχρι τότε μόνο στο εξωτερικό μπορούσε -τουλάχιστον σε τόσο υψηλό επίπεδο. Τις 14 συνολικά παραγωγές του 2007 παρακολούθησαν περίπου 250.000 θεατές, ενώ αντίστοιχα καλά ξεκίνησε και η φετινή χρονιά.

Οι νέες παραστάσεις. Οι παραστάσεις που ακολουθούν: Στις 30 Ιουνίου η Polly Jean Harvey θα παρουσιάσει τη ρομαντική και συνάμα σκληρή μουσική της. Θα παρουσιάσει μια ανθολογία από το White Chalk αλλά και από ολόκληρη την πορεία της. Η Αγγλίδα τραγουδοποιός θα εφορμήσει στο κλαβιέ του πιάνου της, θα πάρει την ηλεκτρική κιθάρα στα χέρια, θα ρυθμίσει το rhythm box της και θα κρατήσει τον ρυθμό με τα τακούνια της, όπως έκανε στη συναυλία της στο Royal Festival Hall, που ήταν η κορωνίδα της αγγλικής τουρνέ για το White Chalk. Πιάνο, κιθάρα, keyboards, κρουστά και autoharp στα χέρια της και στα αυτιά μας. Στις 8 Ιουλίου (και μέχρι τις 12) έρχεται η ώρα του Philip Glass και της νέας του δουλειάς, που είναι βασισμένη σε ποιήματα και σχέδια του Leonard Cohen. Ο αμοιβαίος θαυμασμός μεταξύ των δύο καλλιτεχνών οδήγησε σε μία συνάντηση - σταθμό στα καλλιτεχνικά γεγονότα, το Τhe Book of Longing (Το βιβλίο του Πόθου). Ενα έργο εμπνευσμένο από το ομότιτλο βιβλίο του Cohen με ποιήματα και σχέδια που δημιουργήθηκαν από τον τελευταίο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 χρόνων. Στις 10 Σεπτεμβρίου το περίφημο West Side Story έρχεται να μαγέψει και το ελληνικό κοινό (μέχρι τις 29). Μία παγκόσμια περιοδεία αφιερωμένη στην επέτειο των 50 χρόνων από τη δημιουργία του κλασικότερου και για πολλούς σημαντικότερου μιούζικαλ όλων των εποχών, κάνει στάση στην Αθήνα. Η συναρπαστική και βαθιά συγκινητική ιστορία που μεταφέρει τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα στη Δυτική Πλευρά του Μανχάταν και τις αντίπαλες συμμορίες των Πολωνών και Πορτορικάνων μεταναστών, ήταν μια γροθιά στο στομάχι στους θεατές από τη δεκαετία του ‘50 έως και τις ημέρες μας, ενώ το «πολιτικό» μήνυμα του έργου είναι και σήμερα επίκαιρο.



Μεγάλες παραστάσεις

Παίζεται τώρα. Το Mamma Mia θεωρείται ένα από τα κορυφαία shows στον κόσμο. Ερχεται κατευθείαν από το West End του Λονδίνου και μέχρι τώρα το έχουν δει περισσότεροι από 30.000.000 θεατές. Αλάτι της παράστασης, τα διαχρονικά τραγούδια των Abba και υπόθεσή του η περιπέτεια μιας νέας γυναίκας που αναζητά τον πραγματικό της πατέρα. Ολα αυτά με φόντο ένα παραδεισένιο ελληνικό νησί. Από τις 6 Μαΐου και για 24 παραστάσεις. [Paper, Ημερησία]

No comments: