Thursday, September 8, 2011

Η «Αντιγόνη» στην πλατεία Θεάτρου


  • Θα παιχθεί την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου στις έξι το απόγευμα, στο πλαίσιο των «Δράσεων για το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας»


Η Αντιγόνη .....στην Πλατεία Θεάτρου: Η σοφόκλεια τραγωδία στην παράσταση του Εθνικού για εφήβους θα παιχθεί την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου στις έξι το απόγευμα, στο πλαίσιο των «Δράσεων για το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας» που οργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Το έργο που που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2010 την πορεία του στα σχολεία της Αττικής, την οποία και ολοκλήρωσε τον περασμένο Ιούνιο, προτού ξαναπάει στις τάξεις γυμνασίων και λυκείων, κατεβαίνει στο κέντρο της πόλης. Ευέλικτη καθώς είναι μπορεί και ταξιδεύει μεταφέροντας τον μύθο στις εφηβικές ηλικίες και δίνει τη δυνατότητα στους απανταχού μαθητές να δουν πώς μετατρέπεται σε ζωντανό θέατρο η θεωρητική σχολική τους ύλη.
Σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά, ο οποίος είναι εξειδικευμένους στον τομέα της εκπαίδευσης, η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, παρουσιάζεται με μια ομάδα νέων ηθοποιών, σε μετάφραση Νίκου Παναγιωτόπουλου, σκηνογραφία Εδουάρδου Γεωργίου, μουσική Πλάτωνα Ανδριτσάκη και μουσική διδασκαλία Μελίνας Παιονίδου. Παίζουν: Προκόπης Αγαθοκλέους, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Αμαλία Τσεκούρα.

No comments: