Tuesday, September 6, 2011

Η «Αόρατη Ολγα» στη Ρουμανία



Στην Κλουζ της Ρουμανίας ταξιδεύει η «Αόρατη Ολγα»του Γιάννη Τσίρου που μια πρώτη της εκδοχή παρουσιάστηκε σε workinprogress το Μάη στο Χώρο Τέχνης και Δράσης Βρυσάκι. Το Εθνικό Θέατρο συμμετέχει στο διεθνές πρόγραμμα Emergency Entrance με την «Αόρατη Ολγα», έργο με θέμα το trafficking, βασισμένο σε πραγματικές μαρτυρίες και ντοκουμέντα.
Το Emergency Entrance είναι ένα διεθνές πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδας, του Θεάτρου Γκαριμπάλντι της Ιταλίας, του Εθνικού Θεάτρου του Ισραήλ Habima, του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας, του Ουγγρικού Θεάτρου της Κλουζ - Ρουμανία και του Schauspielhaus Graz της Αυστρίας.
Το Εθνικό Θέατρο και η «Αόρατη Ολγα», το θέατρο Garibaldi του Παλέρμο με το «Who's afraid of the Maid servants» και το ουγγρικό Θέατρο της Κλουζ με το «Brand Stroker»συναντιούνται στην Κλουζ από τις 10 έως τις 19 του Σεπτέμβρη για μια κοινή αναζήτηση στο θέμα τους. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το Γενάρη στο Γκρατς της Αυστρίας με την πραγματοποίηση ενός φεστιβάλ για τις παραστάσεις αυτές.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης. Σκηνικά - Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη. Μουσική: Μάριος Στρόφαλης. Φωτισμοί - Φωτογραφίες: Βασίλης Κλωτσοτήρας. Μετάφραση στα αγγλικά: Βασιλική Μήσιου. Παίζουν: Γρηγόρης Γαλάτης, Βασίλης Καραμπούλας, Λένα Παπαληγούρα, Γιωργής Τσουρής.

No comments: