Saturday, September 10, 2011

Επτά δεκαετίες για το Θέατρο Τέχνης


  • Τις γιορτάζει με έργα ελλήνων και ξένων συγγραφέων



ΜΥΡΤΩ ΛΟΒΕΡΔΟΥ, ΤΟ ΒΗΜΑ, 9/9/2011
Το 2012 το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν γίνεται εβδομήντα χρόνων και το γιορτάζει με έργα ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Συγκεκριμένα τη φετινή σεζόν θα παρουσιασθούν, μεταξύ άλλων θεατρικά των Καμπανέλλη, Ξενόπουλου, Μπέκετ, Μπέρνχαρντ και Γιέλινεκ. 

Στο Υπόγειο η σεζόν θα ανοίξει τον Νοέμβριο με το έργο «Ο δρόμος περνά από μέσα» τουΙάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου με τους Άγγελο Αντωνόπουλο, Μαρίνα Ασλάνογλου, Αλίκη Αλεξανδράκη. Ακολουθεί, τον Φεβρουάριο, «Το Μετάξι» του Αλεσάντρο Μπαρίκο από τη Μαριάννα Κάλμπαρη με την Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου και την Μαρίνα Καλογήρου. Τον Απρίλιο του 2012 θα δοθεί η πρεμιέρα της «Τερέζ Ρακέν» του Εμίλ Ζολά, σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου με την Πέγκυ Σταθακοπούλου και τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο. 


Από τον Οκτώβριο, τα Δευτερότριτα θα κατέβει στο Υπόγειο ο Γιώργος Κιμούλης: Θα σκηνοθετήσει και θα παίξει στα «Απλά περίπλοκα»του Τόμας Μπέρνχαρντ. Τον Ιανουάριο θα επανέλθει «Η Μέθοδος Γκρόνχολμ» του Τζόρντι Γκαλθεράν σε σκηνοθεσία του Δ. Χρονόπουλου με τους Γιώργο Καραμίχο, Πέτρο Λαγούτη, Χρήστο Σαπουντζή και Βίκυ Παπαδοπούλου ενώ τον Απρίλιο η Βίκυ Βολιώτη θα πρωταγωνιστήσει στο «Περί Ζώων» της Ελφρίντε Γιέλινεκ, σε σκηνοθεσία Αλέξη Αλάτση.

Στη Σκηνή της Φρυνίχου ο Κωστής Καπελώνης θα ανεβάσει το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουλ Μπέκετ με τέσσερις γυναίκες, την Κάτια Γέρου, τη Δήμητρα Χατούπη, τη Μυρτώ Αλικάκη και τη Λουκία Πιστιόλα _πρεμιέρα τον Νοέμβριο. Ακολουθεί, τον Φεβρουάριο, το «Χαίρε Νύμφη» του Γρηγoρίου Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία της Λένας Κιτσοπούλου με τη Μαρία Πρωτόπαππα και το Γιάννο Περλέγκα . 

Από τον Οκτώβριο, τα Δευτερότριτα σειρά θα πάρει η «Η κυρία Κούλα» του Ακη Δήμου που σκηνοθετεί ο Νίκος Μαστοράκης με τους Λυδία Κονιόρδου, Γιώργο Φριντζήλα, Ειρήνη Ιγγλέση. Τέλος στην παιδική σκηνή ο Δημήτρης Δεγαΐτης προτείνει τον «Πινόκιο» για του ανήλικους θεατές του Θεάτρου Τέχνης. Στις φετινές συμπαραγωγές του Θεάτρου Τέχνης εντάσσονται η παράσταση «Πόλη-κράτος» από τον Θίασο Κανιγκούντα με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη με τη Μαρία Κεχαγιόγλου, τον Γιώργο Φριντζήλας, καθώς και το αφιέρωμα στον Γκάτσο, που παίχθηκε το καλοκαίρι στη Μικρή Επίδαυρο: «O γνωστός μας άγνωστος κος Γκάτσος» από την Αγαθή Δημητρούκα και τη Μάνια Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία της τελευταίας θα παιχθεί από τον προσεχή Δεκέμβριο.

No comments: