Saturday, September 10, 2011

Η Λίμνη το ΄σκασε


<<Η Λίμνη το 'σκασε>> είναι μία διαδραστική παράσταση με κούκλες που ζωντανεύουν παραμύθια και τα συνοδεύουν ήχοι παραδοσιακών κρουστών και τραγουδιών. Η ιστορία αυτή είναι εμπνευσμένη από παιχνίδια και τραγούδια  που μοιραστήκαμε με τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου.
Εδώ και μέρες στα Λιανοχορταρούδια το νερό της λίμνης λιγοστεύει. Πρώτος το καταλαβαίνει ο Βάτραχος και φωνάζει τα ζώα να τους το ανακοινώσει. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκαταστήσουν το νερό της λίμνης αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο. Τότε παρουσιάζεται ο Γάτος και  υπόσχεται να τους βοηθήσει. Τα ζώα μην έχοντας άλλη λύση τον εμπιστεύονται. Τα πράγματα όμως πηγαίνουν απ’ το κακό στο χειρότερο! Τα δέντρα ξεραίνονται, τα ζώα κοντεύουν να αφανιστούν, και το νερό χάνεται κατά ένα περίεργο τρόπο. Παράξενα πράγματα συμβαίνουν! θα καταφέρουν άραγε οι Λιανοχορταριώτες  να σώσουν τον τόπο τους; 
Το Κουκλοθέατρο Καραμπόλα γεννήθηκε το  1996 στη Ρόδο. Πραγματοποίησε παραστάσεις και εργαστήρια κατασκευής κούκλας στοΔημοτικό και στο Εθνικό Θέατρο της πόλης,  σε σχολεία, στα χωριά της Ρόδου και στα γύρω νησιά μέχρι τον Οκτώβριο του  2004. Τα τελευταία 6 χρόνια βρίσκεται στην Αθήνα και δίνει παραστάσεις σε θεατρικές σκηνές,  μουσεία, σχολεία, Νοσοκομεία και Ιδρύματα.
Συντελεστές: 
Κείμενο: Φεβρωνία Ρεϊζίδου    
Κατασκευή κούκλας: Φεβρωνία Ρεϊζίδου, Χριστίνα Στουραϊτη     
Παίζουν: Φεβρωνία Ρεϊζίδου , Αγγελική Βλασσοπούλου, Χριστίνα Στουραϊτη
Κρουστά: Λαμπρίνα Αρβανιτίδου
Κιθάρα: Γιώργος Καψάλης
ΚΕΛΥΦΟΣ 
Αμφικτύονος 17, Θησείο,   Τηλ: +302103410820
Τιμές:  Είσοδος 7 ευρώ

Από 18/09/2011 έως 25/09/2011

No comments: