Thursday, September 8, 2011

Ζωντανεύοντας με θέατρο την πλατεία Θεάτρου

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων που διοργανώνονται από το υπουργείο Πολιτισμού και τους εποπτευόμενους φορείς του σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων σε δημόσιους χώρους, πλατείες, πεζόδρομους και πάρκα της πόλης, το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει απόψε στις 6.00 μ.μ., στην πλατεία Θεάτρου, μια από τις πλέον υποβαθμισμένες και «κακόφημες» πλατείες του κέντρου της Αθήνας, την Αντιγόνη του Σοφοκλή, με ελεύθερη είσοδο.
Η παράσταση της Αντιγόνη, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, που εντάσσεται στην πρωτοβουλία «Το Εθνικό Θέατρο στην εκπαίδευση, παρουσιάστηκε πέρυσι με επιτυχία σε σχολεία της Αττικής, κάτι που θα συνεχιστεί και φέτος, παρεμβαίνοντας με τρόπο ευφάνταστο και δημιουργικό στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι ηθοποιοί (Προκόπης Αγαθοκλέους, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Ηρώ Μπέζου, Αμαλία Τσεκούρα), με τα απολύτως απαραίτητα σκηνικά μέσα και υλικά, επιχειρούν με αυτόν τον τρόπο να φέρουν λίγη από τη μαγεία του θεάτρου σε χώρους διαφορετικούς...
Παράλληλα, στο πλαίσιο των ίδιων εκδηλώσεων, τις επόμενες μέρες το Εθνικό θα πραγματοποιήσει και άλλες εκδηλώσεις, με όχημα το «τροχόσπιτο» του Ελληνικό Φεστιβάλ.

No comments: