Tuesday, September 6, 2011

Εκθεση θεατρικών προσωπείωνΒόβολης Θά;



Στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας διοργανώνεται έκθεση θεατρικών προσωπείων του Θάνου Βόβολη, με τίτλο«Ετεροπροσωπ(ε)ία» (6-21 του Σεπτέμβρη), στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων (Βασ. Σοφίας, πάρκο Ελευθερίας, στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής). Ωρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.00-13.00 και 17.00-21.00, εκτός Δευτέρας και απογεύματος Κυριακής. Τηλέφωνο: 210.7232.603.
Ο Θάνος Βόβολης, σκηνογράφος-ενδυματολόγος με ειδικότητα το σχεδιασμό και κατασκευή προσωπείων, έχει εργαστεί με πάνω από εβδομήντα θεατρικές παραστάσεις σε χώρες όπως η Σουηδία, Ελλάδα, Ισπανία και Ισλανδία. Εκθέσεις με θεατρικά του προσωπεία έχουν γίνει σε Στοκχόλμη, Γκέτεμποργκ, Αθήνα, Δελφούς, Λονδίνο, Βερολίνο, Μαδρίτη, Μέριδα, Σεβίλλη. Η πανεπιστημιακή του έρευνα είναι πάνω στο τραγικό προσωπείο και την ακουστική λειτουργία του και στη Μάσκα στο ευρωπαϊκό θέατρο του 20ού αιώνα.
Στην έκθεση θα εκτεθούν προσωπεία από παραστάσεις αρχαίου δράματος και έργων σύγχρονου δραματολογίου. Προσωπεία τα οποία στο πλαίσιο των παραστάσεων, σε θέατρα της Σουηδίας, Ισλανδίας και Ελλάδας (π.χ από τα Εθνικά Θέατρα της Ισλανδίας και της Ελλάδας) λειτούργησαν ως όργανα της μεταμόρφωσης του ηθοποιού και δημιουργίας της «χορικότητας», εμβλήματα της θεατρικότητας, κομβικά σημεία ανάμεσα στην Ταυτότητα και την Ετερότητα.

No comments: