Monday, June 13, 2011

Αυτοσχεδιασμοί για σχεδίες και ναυάγια

  • «ΜΕΔΟΥΣΑ» 
Mια πρωτότυπη σκηνική συλλογική σύνθεση δημιουργεί o Θωμάς Μοσχόπουλος, εμπνευσμένος από ένα ιστορικό γεγονός, το ναυάγιο της φρεγάτας "Μέδουσα", το 1816. 

Η Μαρία Σκουλά και ο Θάνος Τοκάκης συμμετέχουν στο σύνθετο θέαμα 
του Θωμά Μοσχόπουλου, που θα παρουσιαστεί στο «Πειραιώς 260»
Η Μαρία Σκουλά και ο Θάνος Τοκάκης συμμετέχουν στο σύνθετο θέαμα του Θωμά Μοσχόπουλου, που θα παρουσιαστεί στο «Πειραιώς 260»

Mια πρωτότυπη σκηνική συλλογική σύνθεση δημιουργεί o Θωμάς Μοσχόπουλος, εμπνευσμένος από ένα ιστορικό γεγονός, το ναυάγιο της φρεγάτας "Μέδουσα", το 1816. Το ναυάγιο ενέπνευσε με τη σειρά του τον ζωγράφο Τεοντόρ Ζερικό να δημιουργήσει τον διάσημο πίνακά του. Με τους συνεργάτες του, με τους οποίους συμπορεύονται για πολλά χρόνια σταθερά, αντλούν υλικό από το ιστορικό γεγονός, τον πίνακα, τον Σοπενχάουερ (Ο κόσμος ως βούληση και ως παράσταση) και τον ρομαντισμό σε όλες του τις εκφάνσεις και χρησιμοποιούν ως εργαλείο τον αυτοσχεδιασμό, φτιάχνοντας ένα θέαμα με τίτλο "Μέδουσα, Σχέδια και αυτοσχεδιασμοί για σχεδίες και ναυάγια", που ερευνά τη σχέση Ιστορίας, χρόνου και τέχνης αλλά και την αντίθεση μεταξύ του αντικειμενικού και του υποκειμενικού.
Τη σύνθεση υπογράφουν οι: Θ. Μοσχόπουλος, Κ. Σελαμσής, Αμ. Μπένετ, Κων. Κυπριωτάκης, Ελ. Παπαγεωργακοπούλου, Λ. Παυλόπουλος, Ηλ. Γιαννακάκης, Τ. Αγγελόπουλος, Αν. Μιχελή, Ευ. Θεριανού, Αν. Καλαϊτζίδου, Αν.Μάσχα, Κ. Μπερικόπουλος, Δ. Νασιούλα, Αρ.Ξάφης, Μ. Σκουλά, Θ. Τοκάκης (Πειραιώς 260, Χώρος Δ', 13-17 Ιουνίου. Ωρα έναρξης 7.30 μ.μ. και είσοδος θεατών ανά μία ώρα. Συνολική διάρκεια παράστασης περίπου 3 ώρες). Εισιτήρια: 25€, 20€ (μειωμένο), 15€ (φοιτητικό).
Αντιγόνη Καράλη, ΕΘΝΟΣ, 11/6/2010

No comments: