Friday, June 17, 2011

Το ελληνικό κοινό συναντά την Αριάν Μνουσκίν

Αριάν Μνουσκίν μπροστά από έναν πίνακα - σκηνικό της παράστασης «Οι Ναυαγοί της Τρελής Ελπίδας»

Η Αριάν Μνουσκίν θα συναντήσει το ελληνικό κοινό, το μεσημέρι της Κυριακής (19/6), λίγες ώρες προτού οι «Ναυαγοί της Χαμένης Ελπίδας» δώσουν την τελευταία τους παράσταση στην Αθήνα. Η γαλλίδα σκηνοθέτις και ιδρύτρια του Θεάτρου του Ηλιου θα βρεθεί στον χώρο Η του κτιρίου της οδού Πειραιώς 260 στις δώδεκα το μεσημέρι (12.00) και θα την προλογίσει ο πρόεδρος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών Γιώργος Λούκος. Τη συζήτηση θα συντονίσει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Αννα Ταμπάκη. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Η 72χρονη σήμερα Μνουσκίν θα ξεδιπλώσει τις σκέψεις και τις απόψεις της για την τέχνη του θεάτρου που υπηρετεί εδώ και περισσότερα από σαράντα πέντε χρόνια. Το απόγευμα της Κυριακής, στις 19.00, στο Αthens Metropolitan Expo θα πέσει και η αυλαία για τους «Ναυαγούς», που έχουν κερδίσει πλήρως τις εντυπώσεις - παραστάσεις δίνονται επίσης στις 17 και στις 18 Ιουνίου.

Ανάμεσα στην ουτοπία και την ιστορία, ανάμεσα στο συναίσθημα και την θεατρική τεχνική, η παράσταση του Θεάτρου του Ηλιου, αποτέλεσμα 11 μηνών πρόβας, επιβεβαιώνει τη μοναδικότητα της γαλλίδας δημιουργού.

No comments: