Wednesday, June 8, 2011

Mε πούλμαν στους «Ναυαγούς» του Βερν

Πρεμιέρα την Παρασκευή για την παράσταση της Αριάν Μνουσκίν στο Metropolitan Expo
Mε πούλμαν στους «Ναυαγούς» του Βερν
Η Αριάν Μνουσκίν και τμήμα από τα σκηνικά των «Ναυαγών»



 Την Παρασκευή ξεκινούν το ταξίδι τους «Οι Ναυαγοί της Τρελής Ελπίδας» με την Αριάν Μνουσκίν στο σκηνοθετικό τιμόνι. Την ίδια μέρα, οι θαυμαστές - θεατές του Θεάτρου του Ηλιου θα πρέπει να σπεύσουν ώστε να βρεθούν εγκαίρως στον χώρο της παράστασης ήτοι στο Athens Metropolitan Expo του Ελ. Βενιζέλος, στις 19.00. Κι αν μοιάζει με «Οδύσσεια», ο δρόμος για τους «Ναυαγούς» θα αποδειχθεί απλούστερος, καθώς το Φεστιβάλ Αθηνών έχει μεριμνήσει για τη μεταφορά (σσ. πληροφορίες παρακάτω). Βασισμένη στο ομώνυμο, σχεδόν άγνωστο, μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν, που δημοσιεύθηκε μετά τον θάνατό του, η παράσταση συνδυάζει τη θεατρική τέχνη με την τεχνική του βωβού κινηματογράφου, επιτρέποντας στους θεατές να παρακολουθούν, έτσι κι αλλιώς, το μεγαλύτερο μέρος της υπόθεσης, από υπέρτιτλους - στην προκειμένη περίπτωση, ελληνικούς. Η 75μελής ομάδα της Μνουσκίν, με τους 36 ηθοποιούς επί σκηνής, τα εντυπωσιακά σκηνικά και τον μουσικό Ζαν-Ζακ Λεμέτρ, θα δώσει συνολικά οκτώ παραστάσεις.
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου θα δοθεί η πρεμιέρα. Το πρόγραμμα των υπολοίπων παραστάσεων έχει ως εξής: Σάββατο 11/6, Κυριακή 12/6, Τετάρτη 15/6, Πέμπτη 16/6, Παρασκευή 17/6, Σάββατο 18/6 και Κυριακή 19/6. Εισιτήρια: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, τηλ. 210-3272.000.

Η διαδρομή
Καθώς η ώρα έναρξης της παράστασης έχει ορισθεί για τις 19.00, το Φεστιβάλ Αθηνών έχει προβλέψει, για όσους δεν σκοπεύουν να κάνουν χρήση ιδιωτικού μέσου μεταφοράς, ένα ειδικό δρομολόγιο. Για την πρόσβαση λοιπόν στον χώρο του Athens Metropolitan Expo του Διεθνούς Αερολιμένος «Ελευθέριος Βενιζέλος» ένα πούλμαν για το κοινό θα φεύγει από τη στάση μετρό και προαστιακού «Κορωπί» στις 18.00 & 18.20 με προορισμό την Εxpo. Θα κάνει στάση στο αεροδρόμιο - απέναντι από το Sofitel - για να παραλαμβάνει τον κόσμο που θα επιλέξει να φτάσει ως εκεί με τα λεωφορεία της γραμμής. Το ίδιο πούλμαν μετά τη λήξη της παράστασης στις 23.00, θα επιστρέφει στο μετρό «Κορωπί» κάνοντας πάλι στάση απέναντι από το Sofitel.
Ειδικότερα:
Διαδρομή: μετρό "Κορωπί" - Αεροδρόμιο (στάση Sofitel) - Athens Metropolitan Expo
Αναχώρηση: 18.00 & 18.20 από στάση μετρό «Κορωπί» προς Athens Metropolitan Expo (μέσω Αεροδρομίου)
Επιστροφή: 23.00 από Athens Metropolitan Expo προς μετρό «Κορωπί» (μέσω Αεροδρομίου)

No comments: