Tuesday, June 7, 2011

"Λυσιστράτη" βαρέων βαρών

 
Μπορεί πριν από τέσσερα χρόνια ο Θύμιος Καρακατσάνης να ξαναντύθηκε Λυσιστράτη, αλλά ένα είναι βέβαιο: ότι κάθε φορά είναι μια άλλη Λυσιστράτη! Και αυτό είναι το μεγαλείο του κορυφαίου μας αριστοφανικού ηθοποιού: «να βάζει στοίχημα με τον ίδιο του τον εαυτό»! Η «Espresso» εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες από τη νέα βερσιόν του Θύμιου Καρακατσάνη με τη συμμετοχή έξι σπουδαίων πρωταγωνιστών στη διανομή. Πρόκειται για τους Κώστα Βουτσά, που θα ερμηνεύσει τον ρόλο της Λαμπιτούς, τον Βασίλη Τσιβιλίκα, που θα υποδυθεί τη σέξι Μυρίνη, τη Βάσια Τριφύλλη (Κλεονίκη), τον Γιώργο Παρτσαλάκη (Κινησία) και τον Γιώργο Κωνσταντίνου (Πρόβουλο).
Πάνω στην καλλιτεχνική του ωριμότητα ο Θύμιος Καρακατσάνης μετουσίωσε την αττική κωμωδία σε θεατρική πράξη έχοντας πάντα κατά νου την ορχήστρα της Επιδαύρου. Εκεί που τον αποθέωσε το κοινό πάρα πολλές φορές σε αριστοφανική κωμωδία, αλλά αυτή τη φορά οι πόρτες δεν άνοιξαν.

Εργαλείο στη δουλειά των δημοφιλών αυτών θιασαρχών, η υπέροχη μετάφραση του Κ.Χ. Μύρη, που επικεντρώνεται στο μήνυμα του έργου, ένα μάθημα πατριωτισμού και ανθρωπιάς. Ενα θερμό κήρυγμα ειρήνης και αδέλφωσης των λαών.

Οι γυναίκες στο πλευρό της Λυσιστράτης. Το τερτίπι της για αποχή από τα κρεβάτια των ανδρών τους για να τους αναγκάσουν να σταματήσει ο πόλεμος τις ενθουσιάζει και κρατώντας τον όρκο που έδωσαν φέρνουν την ειρήνη στην πόλη της Αθήνας.

Οι παραστάσεις θα αρχίσουν από τον Βόλο στις 27 Ιουνίου, ενώ η επίσημη πρεμιέρα θα γίνει στις 29 του μήνα στο «Βεάκειο» του Πειραιά.
  • ESPRESSO,

No comments: