Wednesday, June 8, 2011

Ο Κέβιν Σπέισι "Ριχάρδος Γ΄"

 
Από τα πλέον ηχηρά ονόματα του Φεστιβάλ Επιδαύρου για το καλοκαίρι είναι αυτό του Κέβιν Σπέισι! Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός θα υποδυθεί, για δύο μόνο παραστάσεις (23 και 30 Ιουλίου) στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου τον Ριχάρδο Γ΄.

Ο Κέβιν Σπέισι, που είχε έρθει στη χώρα μας το 2008 για διακοπές αλλά και για να παρακολουθήσει το «Παραμύθι» με τον Ιθαν Χοκ στην Επίδαυρο, αυτή την περίοδο προετοιμάζεται πυρετωδώς για να υποδυθεί τον κορυφαίο σαιξπηρικό ήρωα. Ο εξαίρετος ηθοποιός, μιλώντας για τον ρόλο του αλλά και για τη συνεργασία του με τον Σαμ Μέντες, αναφέρει τα εξής:

«Ο Σαμ είναι ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες που έχω συνεργαστεί. Ο ρόλος που καλούμαι να ερμηνεύσω είναι μοναδικού θεατρικού χαρακτήρα, αλλά και μια εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη».

Η παράσταση «Ριχάρδος Γ΄» κάνει πρεμιέρα στις 18 Ιουνίου στο θέατρο Old Vic του Λονδίνου και θα παίζεται εκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Τον Ιανουάριο του 2012 θα μεταφερθεί στη Νέα Υόρκη.

Να συμπληρώσουμε ότι η παραγωγή αποτελεί μέρος του «Bridge Project», το οποίο ξεκίνησε το 2009 ως μια τριετής γέφυρα συνεργασίας μεταξύ του Old Vic Theatre, της Brooklyn Academy of Music στην Αμερική και της εταιρείας παραγωγής Neal Street Productions.


ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ, ESPRESSO,

No comments: