Saturday, April 16, 2011

Δουκάκη - Ντενίση, μάνα και κόρη, στην Κύπρο


  • Συνεργάζονται στο «Social Security» από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου
  • Μυρτώ Λοβέρδου, ΤΟ ΒΗΜΑ:  14/04/2011, 15:45
Δουκάκη - Ντενίση, μάνα και κόρη, στην Κύπρο
Η Ολυμπία Δουκάκη και η Μιμή Ντενίση
Στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ η σεζόν θα ξεκινήσει με τον «Κατά φαντασία ασθενή» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Ζαν-Κλοντ Μπερουτί ενώ θα ακολουθήσει σε θεατρική διασκευή από το ομώνυμο έργο του Θερβάντες, ο «Δον Κιχώτης» από τη Λέα Μαλένη. Η τρίτη παραγωγή αφορά στη συνεργασία της Ολυμπίας Δουκάκη με τη Μιμή Ντενίση για το έργο «Social Security» του Αντριου Μπέργκμαν, όπου οι δύο ηθοποιοί θα μοιραστούν τους ρόλους μητέρας και κόρης.

Αλλωστε η ελληνικής καταγωγής βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός έχει ξαναπαίξει σ΄αυτό το έργο, σε σκηνοθεσία του Μάικλ Νίκολς, στο Μπρόντγουεϊ _ρόλος που την έκανε διάσημη. Επίκαιρο λόγω θέματος, το «Social Security» σχολιάζει και σατιρίζει τη σύγχρονη κοινωνία, την κοινωνία των «δήθεν» ανθρώπων, μέσα από τη σχέση μάνας-κόρης.

Πλάι στις τρεις παραστάσεις της Κεντρικής Σκηνής, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου προτείνει άλλες οκτώ παραστάσεις στη Νέα και την Πειραματική Σκηνή, καθώς και στις υπόλοιπες σκηνές του κυπριακού θεάτρου. Αρχής γενομένης από τη Νέα Σκηνή, η σεζόν ξεκινά με τη «Βασίλισσα της ομορφιάς» του Μάρτιν ΜακΝτόνα σε σκηνοθεσία της Μαγδαλένας Ζήρα. Για τη συνέχεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει: το έργο του Στινγκ Ντάγκερμαν «Στη σκιά του Μαρτ», που θα ανεβάσει ο Χρήστος Καρχαδάκης και το θεατρικό «Η μέρα είναι μάνα της νύχτας» του Λαρς Νόρεν από τον Γιάννη Ιορδανίδη.

Την Πειραματική Σκηνή θα ανοίξει με δικό του έργο, ο Βασίλης Ανδρέου, ο οποίος και θα το σκηνοθετήσει: Είναι οι «Θεραπαινίδες». Ακολουθούν η «Διαβολιάδα» του Μπουλγκάκοφ σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κάσιου. Ακόμα στο θέατρο Βαλίτσα θα ανέβει το έργο του Σιόμπερ «Η μάνα μου η Μήδεια» από τη Σουζάνα Τσεζίλιαν ενώ στην Παιδική Σκηνή έχουν προγραμματισθεί «Το χειμωνιάτικο παραμύθι» του Σαίξπηρ από την Ελλη Παπακωνσταντίνου και η διασκευή από το μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη, «Ενα παιδί μετράει τ΄άστρα».

No comments: