Saturday, April 16, 2011

Ντενίση - Δουκάκη στο σανίδι!

 
Η παλιά φιλία τους επισφραγίζεται με μια θεατρική συνεργασία και, μάλιστα, εκτός συνόρων! Στο νησί της Αφροδίτης θα «συναντηθούν» του χρόνου η βραβευμένη με Οσκαρ Ολυμπία Δουκάκη με την καλή της φίλη Μιμή Ντενίση. «Μάνα» και «κόρη» σε ένα σημαντικό έργο που σατιρίζει τη σύγχρονη κοινωνία των «δήθεν» ανθρώπων.
    
Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο όταν η Ολυμπία Δουκάκη είχε έρθει στην Ελλάδα μας είχε αποκαλύψει ότι ήθελε πολύ να βρεθεί στην ίδια σκηνή με τη Μιμή Ντενίση, την οποία γνωρίζει από παλιά και εκτιμάει πολύ τη δουλειά της.

Δεν περιμέναμε ότι η επιθυμία της θα γινόταν πραγματικότητα τόσο σύντομα και μάλιστα στην Κύπρο, σε ένα τόσο σημαντικό θεατρικό χώρο, όπως είναι ο ΘΟΚ (Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου).

Οι υπογραφές έπεσαν πριν από λίγες ημέρες κι έτσι ανακοινώθηκε επίσημα η θεατρική συνεργασία τους που θα γίνει πραγματικότητα την άνοιξη του 2012. Οι δύο γυναίκες θα ανεβάσουν στην Κεντρική Σκηνή του νέου κτιρίου του Κρατικού Θεάτρου Κύπρου το έργο «Social Security» του Αμερικανού συγγραφέα και σκηνοθέτη Αντριου Μπέργκμαν, που πραγματεύεται τις σχέσεις μάνας και κόρης.

Η Ολυμπία Δουκάκη θα υποδυθεί τον ρόλο της «μάνας» και η Μιμή Ντενίση τον ρόλο της «κόρης». Μέχρι τώρα δεν έχουν ανακοινωθεί οι υπόλοιποι συντελεστές του έργου. «Θα είναι, αναμφισβήτητα, μια υπερπαργωγή, στο πλαίσιο των εορτασμών της συμπλήρωσης των πενήντα χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας…» λέει στην «Εspresso» στενός συνεργάτης της Μιμής Ντενίση.

Το εν λόγω έργο είχε ανεβάσει ξανά με μεγάλη επιτυχία η Ολυμπία Δουκάκη την περίοδο 1986-87 στο θέατρο «Εθελ Μπάριμορ» του «Μπρόντγουεϊ», σε σκηνοθεσία του Μάικ Νίκολς. Αξίζει να τονίσουμε ότι εκείνη η παραγωγή έτυχε μεγάλων θεατρικών διακρίσεων και ολοκληρώθηκε ύστερα από τριακόσιες ογδόνντα οκτώ παραστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η ντίβα του θεάτρου θα μετακομίσει του χρόνου στην Κύπρο και θα μείνει εκεί για τουλάχιστον έξι μήνες. «Η κυρία Ντενίση έχει ήδη βρει τον χώρο που θα μείνει. Πρόκειται για μια πολυτελή κατοικία στη Λεμεσό, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της…» μας λέει καλά πληροφορημένη πηγή.

Οσο για το θέατρο «Ιλίσια - Ντενίση», όπου η πρωταγωνίστρια ανέβαζε τις θεατρικές της παραγωγές τα τελευταία δώδεκα χρόνια, δεν θα παραμείνει κλειστό την περίοδο που εκείνη θα βρίσκεται στην Κύπρο. Θα πάρει τη σκυτάλη ο Γρηγόρης Βαλτινός για να ανεβάσει το δικό του έργο. Η σύμβαση που είχε η Μιμή Ντενίση με το συγκεκριμένο θέατρο έληξε!

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ, Espresso,

No comments: