Saturday, April 16, 2011

Ο Λιγνάδης άφησε στα κρύα του λουτρού τον Φασουλή

 
Δεν άντεξε και στη δεύτερη ανάγνωση του έργου αποχώρησε. Ο Δημήτρης Λιγνάδης -εκ των πρωταγωνιστών της επιδαυρικής παράστασης που στήνει για το καλοκαίρι ο Σταμάτης Φασουλής-ενημέρωσε τον σκηνοθέτη ότι αδυνατεί να ακολουθήσει στις πρόβες. Εδώ και καιρό ο ηθοποιός είχε δώσει τα χέρια με τον Σταμάτη Φασουλή για να συμμετάσχει στην παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου «Σκηνοβάτες», που 16 και 17 Ιουλίου κάνουν πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με έναν πολυμελή και εκλεκτό θίασο συντελεστών.

Ηδη ξεκίνησαν οι πρόβες, αλλά από τη δεύτερη κιόλας ανάγνωση ο ηθοποιός έθεσε εαυτόν εκτός παραγωγής. Και αν κάποιοι έσπευσαν να παρερμηνεύουν την αποχώρηση και να δημιουργήσουν σύννεφα στις σχέσεις Φασουλή - Λιγνάδη, διαψεύστηκαν. Η αλήθεια είναι αλλού. Απλώς και μόνο ο Λιγνάδης υπέστη υπερκόπωση.

«Ολη η κούραση από το “Αμαντέους” (σ.σ.: το έχει σκηνοθετήσει και παίζει) μου βγήκε αυτή την περίοδο. Ηθελα πάρα πολύ να συνεργαστώ με τον Σταμάτη, αλλά όταν πήγα και είδα αυτόν τον τεράστιο όγκο δουλειάς που με περίμενε τρόμαξα! Είπα στον Σταμάτη ότι ήμουν τόσο κουρασμένος από τον χειμώνα, που θα ήταν καλύτερο να αποχωρήσω αφού δεν μπορούσα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου» δήλωσε στην «Espresso» ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο ηθοποιός έχει μόνο ένα πλάνο στο μυαλό του γι' αυτό το καλοκαίρι. Οπως μας είπε χαρακτηριστικά: «Ξεκούραση και μόνο!» Να σημειωθεί ότι οι «Σκηνοβάτες» σε μετάφραση - δραματουργία - σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή είναι μια σκηνική σύνθεση με αποσπάσματα από τραγωδίες και κωμωδίες Ελλήνων και Ρωμαίων ποιητών, ύμνους και χορικά, καθώς και εντυπωσιακές αθλοπαιδιές, μονομαχίες, ακροβατικά και θεαματικές επιδείξεις με φωτιές που συνθέτουν ένα ετερόκλητο θεατρικό κολάζ.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ,

No comments: