Wednesday, April 20, 2011

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Σε απελπιστικό αδιέξοδο


Σε απελπισία βρίσκονται τα μέλη του ΔΣ του «Κέντρου Μελέτης- Ερευνας του Ελληνικού Θεάτρου - Θεατρικού Μουσείου», τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν τα πλείστα όσα προβλήματα έχουν συσσωρευθεί, εξαιτίας της αδιαφορίας του ΥΠΠΟ-Τ, που δεν καταβάλλει την επιχορήγηση, το μόνο έσοδο του Κέντρου. Το Θεατρικό Μουσείο, ιδρύθηκε το 1938 και εδώ και 40 χρόνια επιχορηγείται αποκλειστικά από το ΥΠΠΟ και με μικρά ποσά από την Εργατική Εστία.Η οικονομική κατάρρευση έχει επέλθει. Το προσωπικό, απλήρωτο επί 4 μήνες, προχώρησε σε επίσχεση εργασίας, ενώ το προεδρείο του ΔΣ δικάζεται στις 20 Μαΐου, για χρέη στο ΙΚΑ και «υπεξαίρεση» των ασφαλιστικών του προσωπικού. Ετσι, το ΔΣ οδηγείται, με απελπισία, στην αναζήτηση λύσεων (διάλυση του σωματείου, εκποίηση της περιουσίας του) για να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα.

Επόμενα το Κέντρο αδυνατεί:
Να εξυπηρετήσει καθηγητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, δημοσιογράφους, ερευνητές, το θεατρικό και θεατρόφιλο κοινό, καθώς και τουρίστες από όλο τον κόσμο.
Να εφοδιάσει με αρχειακό υλικό και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα την εκπαιδευτική κοινότητα και τα ξένα πανεπιστήμια.
Να συνεχίσει να τροφοδοτεί το Μουσείο της Επιδαύρου με το ανάλογο, κατ΄ έτος, εκθεσιακό υλικό.
Το ΔΣ ζητά να καταβληθούν τα συσσωρευμένα χρέη και καλεί το ΥΠΠΟΤ να αναλάβει, μετατρέποντάς το σε κρατικό, το μοναδικό Αρχείο και Μουσείο Θεάτρου του τόπου, με υλικό δύο αιώνων. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Τετάρτη 20 Απρίλη 2011

No comments: