Monday, April 18, 2011

Λένε μαζί «Να ζει κανείς ή να μη ζει»

Η Κάτια Δανδουλάκη ετοιμάζει την πρώτη συνεργασία της με το δίδυμο Μιχάλη Ρέππα - Θανάση Παπαθανασίου. Οχι σε δικό τους έργο -για την ώρα- αλλά σε μια διασκευή του σπαρταριστού «Να ζει κανείς ή να μη ζει» του Μελ Μπρουκς. Ηταν το '83 που βγήκε η ξεκαρδιστική ταινία του... μετρ του είδους και εκτυλισσόταν στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Ενας άσημος Πολωνός ηθοποιός κάνει το παν για να επιβιώσει - στον ρόλο φυσικά ο Μελ Μπρουκς! 
Λένε μαζί «Να ζει κανείς ή να μη ζει» 
Οταν καταλαβαίνει την ομοιότητά του με έναν διοικητή των ναζί, αναλαμβάνει δράση, μαζί με τον υπόλοιπο θίασο που δουλεύει, για να βοηθήσει τα μέλη της Αντίστασης στον αγώνα κατά των Γερμανών κατακτητών. Μαζί με τη σύζυγό του, την Αννα -τον ρόλο στην ταινία έπαιζε έξοχα η Αννα Μπάνκροφτ- θα προσπαθήσουν να φύγουν προς την Αγγλία υποδυόμενους Γερμανούς, σαιξπηρικούς ήρωες ή ακόμα και τον ίδιο τον Χίτλερ.
Ο μόνος τρόπος να ξεγελαστεί η Γκεστάπο είναι το... υποκριτικό ταλέντο του ζευγαριού. Πόλεμος, αγωνία, τρελοί - βλαμμένοι συνταγματάρχες των Ες-Ες πρωταγωνιστούν στο έργο, που το δίδυμο Ρέππα - Παπαθανασίου θα φέρει στα καθ' ημάς, υπογράφοντας και τη σκηνοθεσία.
  • ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ, ΕΘΝΟΣ, 18/04/2011

No comments: