Tuesday, June 10, 2008

ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Κ.Θ.Β.Ε.

Η επιλογή νέων ηθοποιών για τη στελέχωση της δεύτερης περιόδου λειτουργίας του Θεατρικού Εργαστηρίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί με ακροάσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα μέσα στον Ιούνιο του 2008.
Το Θεατρικό Εργαστήριο του Κ.Θ.Β.Ε. που ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη περίοδο της λειτουργίας του τον Απρίλιο του 2008, προσφέροντας σε νέους ηθοποιούς και καλλιτέχνες του θεάτρου ένα εύφορο πεδίο θεατρικής αναζήτησης και δημιουργικής έκφρασης, φιλοδοξεί να αποτελέσει, και στη δεύτερη περίοδο λειτουργίας του, πόλο θεατρικών ζυμώσεων και έρευνας αλλά και να συντελέσει στη διαμόρφωση του σύγχρονου θεατρικού τοπίου της Θεσσαλονίκης αλλά και της χώρας.
Η δεύτερη αυτή φάση της λειτουργίας του Θεατρικού Εργαστηρίου θα διαρκέσει από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2008, με τρεις εργαστηριακούς κύκλους που θα διευθύνουν αντίστοιχα οι σκηνοθέτες: Peter Gothar (από το θέατρο Katona της Ουγγαρίας), Νίκος Διαμαντής και Στάθης Λιβαθινός.
Στόχο του Θεατρικού Εργαστηρίου στη δεύτερη αυτή περίοδο λειτουργίας του αποτελεί εκτός της υποκριτικής άσκησης και ερευνητικής δουλειάς σε κείμενα του παγκόσμιου δραματολογίου, η συστηματοποίηση και η διαμόρφωση κωδίκων προσέγγισης σύγχρονων θεατρικών θεμάτων και του σύγχρονου θεατρικού λόγου. Για το σκοπό αυτό, ο ένας από τους τρεις κύκλους του Θεατρικού Εργαστηρίου θα απασχοληθεί με ζητήματα δημιουργικής γραφής υπό την ευθύνη των σκηνοθετών: Νίκου Διαμαντή, Τάσου Ράτζου, Γιάννη Παρασκευόπουλου και Γλυκερίας Καλαΐτζή.
Στο Θεατρικό Εργαστήριο θα διδάξουν σημαντικοί Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και θεωρητικοί του θεάτρου μεταξύ των οποίων οι: Θοδωρής Αμπαζής (μουσικός), Αριστείδης Αντωνάς (συγγραφέας), Απόστολος Βέττας (σκηνογράφος - καθηγητής Α.Π.Θ.), Χάρης Βλαβιανός (ποιητής – συγγραφέας), Γεράσιμος Βώκος (καθηγητής φιλοσοφίας), Δημήτρης Δημητριάδης (συγγραφέας), Νικολάι Κάρποφ (διευθυντής της έδρας σκηνικής κίνησης της Ρωσικής Ακαδημίας Θεάτρου της Μόσχας), Βασίλης Κατσικονούρης (συγγραφέας), Νίκος Παναγιωτόπουλος (συγγραφέας), Μάριος Ποντίκας (συγγραφέας), Θεόδωρος Στεφανόπουλος (καθηγητής πανεπιστημίου, μεταφραστής) κ.ά.
Όπως και κατά την προηγούμενη περίοδο, το Θεατρικό Εργαστήριο είναι επιδοτούμενο και απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, αποφοίτους θεατρικών σχολών καθώς και αποφοίτους πανεπιστημιακών θεατρικών σχολών, έως 35 ετών, με πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας.
Η επιλογή των ηθοποιών που θα συμμετάσχουν θα γίνει μετά από ακροάσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη στις 15 Ιουνίου 2008 και στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου 2007. Οι υποψήφιοι θα εξετασθούν σε μονόλογο, ποίημα, αυτοσχεδιασμό και τραγούδι.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή έως τις 13 Ιουνίου 2008, στα γραφεία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στα τηλέφωνα 2310-268307 και 2310-263359. [Δελτίο Τύπου ΚΘΒΕ]

No comments: