Thursday, June 12, 2008

350.000 ΕΥΡΩ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Περισσότερα από 350.000 ευρώ χρωστάει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη Μονή Λαζαριστών από την ενοικίαση των χώρων του για τις παραστάσεις και τη δραματική του σχολή.

Αυτό κατήγγειλε χθες ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Π. Ψωμιάδης, προσθέτοντας μάλιστα ότι κατά δήλωση του υπουργού Πολιτισμού τα χρήματα αυτά τα έχει εισπράξει το ΚΘΒΕ από το υπουργείο, αλλά δεν τα καταβάλλει επί 1,5 χρόνο τώρα. Ο κ. Ψωμιάδης χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός και επιφυλάχτηκε για τη στάση που θα κρατήσει εν όψει της έναρξης της νέας καλλιτεχνικής περιόδου, αν δεν βρεθεί λύση.

Σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του φετινού Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, ο νομάρχης εξέφρασε παράλληλα την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μη χρηματοδότηση της νομαρχίας για δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αν από τον περασμένο Σεπτέμβριο πήρα έστω και ένα ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού και τον κ. Λιάπη, παραιτούμαι». Το φετινό Φεστιβάλ ξεκινάει την ερχόμενη Τετάρτη 19 Ιουνίου με το παιδικό παραμύθι «Το ασχημόπαπο».

Οι μπουρδολογίες πάντως του νομάρχη επεκτείνοται... Δήθεν διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν του έχει δώσει χρήματα και πως αν βρεθεί ότι πήρε έστυω και έναν ευρώ... θα παραιτηθεί! Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι; Δεν τον φτάνει η φάμπρικα που έχει ανοίξει με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Ας αφήσει ήσυχον τον πολιτισμό...

No comments: