Tuesday, April 8, 2008

William Shakespeare... παντού!


Ουίλιαμ Σαίξπηρ [William Shakespeare], βρετανός συγγραφέας (1564-1616). Περί τις 35 παραστάσεις θα ανεβούν ταυτόχρονα σε όλον τον κόσμο, στις 23 Απριλίου, ημερομηνία των 444ων γενεθλίων του. Τα έργα θα παρουσιασθούν από νέες ομάδες που προέρχονται από τη Νέα Ζηλανδία ως τη Χαβάη, στις 19.00. Μεταξύ άλλων, μια ρωσική ομάδα θα παρουσιάσει το «Πολύ κακό για το τίποτα», μια σερβική το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», ενώ από τη Βρετανία θα συμμετάσχει το Εθνικό Θέατρο Νέων.
  • Oπως οι περισσότερες παραστάσεις, έτσι και αυτή ολοκληρώνει την αθηναϊκή πορεία της την Κυριακή των Βαΐων. Αλλωστε παιζόταν δύο σεζόν με επιτυχία. Από τις 27 Απριλίου η Ελένη Ράντου και οι συμπρωταγωνιστές της στην αιχμηρή κωμωδία του Νίκι Σίλβερ «Νύχτα ΡαδιοΦόνων», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, θα εγκατασταθούν στο Ράδιο Σίτυ της Θεσσαλονίκης. Η είδηση όμως δεν είναι αυτή. Η είδηση είναι ότι η Ράντου αμέσως μετά θα «πέσει» σε κινηματογραφική δίνη, καθώς θα αρχίσει γυρίσματα μεταφέροντας στο πανί τη θεατρική επιτυχία της «Μαμά μην τρέχεις» που ανέβασε στο θέατρο Διάνα το 2002. [πρόσωπα & παρασκήνια, επιμέλεια: Άννα Βλαβιανού, Το Βήμα, 8/4/2008]
Εκδήλωση αφιερωμένη στη Μαρία Χορς, τη χορογράφο που υπήρξε για περισσότερα από 40 χρόνια δασκάλα σημαδεύοντας γενιές ηθοποιών, διοργανώνει απόψε στις 21.00 η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (Πειραιώς 35, τηλ. 210 5225.634). Το δεύτερο έτος της Δραματικής Σχολής θα παρουσιάσει την Πάροδο από τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου σε μουσική Γιάννη Χρήστου και σε ανάμνηση της ιστορικής παράστασης των Επιδαυρίων του 1965 που έφερε τη σκηνοθετική υπογραφή του Αλέξη Μινωτή και τη χορογραφική σφραγίδα της Χορς. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

No comments: