Thursday, April 10, 2008

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ - ΜΠΕΣΣΥ ΜΑΛΦΑ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ

Ενας κακάσχημος θεατρικός ήρωας γίνεται αφορμή για να βρεθεί ένα ζευγάρι της ζωής να υποδύεται τον εαυτό του και επάνω στη σκηνή. Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και η Μπέσσυ Μάλφα, παντρεμένοι και με τρία παιδιά (το ένα ακόμη βρέφος), εκτός από τις αρετές της συνύπαρξης στην ιδιωτική σφαίρα, γνωρίζουν και τα καλά της θεατρικής σύμπραξης. Τα ζουν μεταξύ άλλων και ως σκηνικοί σύζυγοι στον «Ασχημο» του Μάριους φον Μάγενμπουργκ, που κάνει πρεμιέρα στις 9 Μαΐου στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας - Εθνικό θέατρο.

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και η Μπέσσυ Μάλφα στον «Ασχημο» του φον Μάγενμπουργκ που θα ανεβεί στο Εθνικό
Είχαν καιρό να βρεθούν μαζί στην ίδια σκηνή -αν και δεν έχει συμβεί παρά μονάχα σε τρεις παραστάσεις. «Το βρίσκω αρκετά εύκολο και αρκετά ευχάριστο», συνοψίζει ο άσχημος της παράστασης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, που καταφεύγει στην πλαστική χειρουργική μπας και δει άσπρη μέρα. «Γενικότερα, όμως, είμαστε άνθρωποι που δεν μιλάμε μεταξύ μας για δουλειά. Δεν κουβαλάμε ποτέ τη δουλειά στο σπίτι».

«Δεν πιστεύω όμως και στους κοινούς κώδικες, με την έννοια των σχολών. Εχω δουλέψει με ανθρώπους άλλης σχολής και γενιάς και τα πήγαμε θαυμάσια. Αν και δουλεύοντας με τη γυναίκα σου», τονίζει ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, «υπάρχει κι ένας παραπάνω κώδικας, ο προσωπικός, που δεν βρίσκεται αλλού. Καταλαβαίνεσαι με μια ματιά. Μόνο ένα αρνητικό υπάρχει: αν δεν πάει καλά η δουλειά, μένουμε και οι δύο άνεργοι!»...

[Οι σουρεαλιστικές συνέπειες των πλαστικών, Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗ, Ελευθεροτυπία, 10/4/2008]

Ο «Ασχημος» ανεβαίνει σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα. Σκηνικά-κοστούμια: Λίνα Μότσιου. Κίνηση: Ερμής Μαλκότσης, Εντι Λάμε. Μουσική: Studio 19. Μαζί με τη Μάλφα και τον Σκιαδαρέση, επί σκηνής ο Σωκράτης Πατσίκας και ο Παναγιώτης Παναγόπουλος.

No comments: