Friday, April 11, 2008

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ιστορίες με θέατρο και τραγούδι

Ένας άνθρωπος προσπαθεί να εξηγήσει γιατί χάθηκαν όλοι αυτοί που περπατούσαν στους μεγάλους δρόμους παραμιλώντας. Μία γυναίκα συναντιέται με τον εραστή της σε δωμάτια ξενοδοχείων με θέα πάντα τον Υμηττό. Μία γριά πόρνη στον Ευαγγελισμό δέχεται την επίσκεψη ενός νεαρού, που της φέρνει τα μπισκότα που αγαπούσε.
Αυτές είναι μερικές από τις ιστορίες που δημιούργησαν ο Κώστας Λειβαδάς με στίχους και ο Θοδωρής Γκόνης με κείμενα και πλαισιώνουν τη μουσικοθεατρική παράσταση “Έχω άνθρωπο”. Μία ιδιαίτερη δουλειά η οποία παρουσιάστηκε στην Αθήνα, ηχογραφήθηκε και κυκλοφορεί ως ομότιτλο άλμπουμ και τώρα παρουσιάζεται για δύο βραδιές στην Αίγλη. Οι ιστορίες ζωντανεύουν με διπλό τρόπο: Σε ένα σκηνικό όπου την επιμέλεια των φωτισμών έχει ο Δήμος Αβδελιώδης και τη σκηνική-ενδυματολογική επιμέλεια η Ελένη Στρούλια, η ηθοποιός Σύρμω Κεκέ υποδύεται τους ρόλους και η Γιώτα Νέγκα με τη μοναδική ερμηνεία της τους μεταφέρει μέσα από τραγούδια. Μετά ακολουθεί το δεύτερο μέρος, όπου η κ. Νέγκα ερμηνεύει τραγούδια-εκπλήξεις και συνθέσεις του Λειβαδά. “Το κάθε κομμάτι είναι ένας ρόλος, έτσι το αντιμετώπισα”, ανέφερε σε κουβέντα μας η κ. Νέγκα. Εξάλλου τα “ζει” τα τραγούδια. “Δεν μπορώ να ερμηνεύσω ένα κομμάτι με το οποίο δεν συμφωνεί η ματιά και η αλήθεια μου”, υποστηρίζει. Είναι μία δουλειά που την αγάπησε όλη η ομάδα και ίσως να την επαναλάβουν μελλοντικά. Προς το παρόν έρχεται στην Αίγλη, ενώ τη Γιώτα Νέγκα θα τη δούμε το καλοκαίρι πλάι στον Παντελή Θαλασσινό.
  • Αίγλη (Αγ. Νικολάου 3 & Κασσάνδρου): Στις 10.30 μ.μ., σήμερα και αύριο, “Έχω άνθρωπο” με τους Γιώτα Νέγκα, Κώστα Λειβαδά, Θοδωρή Γκόνη, Σύρμω Κεκέ.
[Της Έλσας Σπυριδοπούλου, Μακεδονία, 11/4/2008]

No comments: