Friday, June 24, 2011

"Οθέλλος" για δύο...



Μετά την επιτυχημένη τους κοινή εμφάνιση στο Σλουθ, Γιώργος Κιμούλης και Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης συνεχίζουν τη συνεργασία τους και το καλοκαίρι, αυτή τη φορά παρουσιάζοντας τον σαιξπηρικό Οθέλλο. Η συνεργασία των δύο ηθοποιών δεν περιορίζεται μόνο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους (ο Οθέλλος για τον πρώτο, ο Ιάγος για τον δεύτερο), αλλά και στη μετάφραση και τη σκηνοθεσία, τις οποίες συνυπογράφουν.

Η τραγωδία του "Μαύρου της Βενετίας", που πέφτει θύμα του φιλόδοξου υπασπιστή του και τυφλωμένος απ' τη ζήλια σκοτώνει την ίδια τη γυναίκα του, γράφτηκε περίπου το 1603, την ίδια εποχή που ο ελισαβετιανός βάρδος έγραψε και τα άλλα κορυφαία έργα του, όπως ο Άμλετ, ο Μάκβεθ και ο Βασιλιάς Ληρ.
Ο Οθέλλος των Κιμούλη - Μαρκουλάκη έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη στο θέατρο Μπάντμιντον, όπου θα παρασταθεί έως και την Παρασκευή, για να ξεκινήσει στη συνέχεια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Στην παράσταση παίρνουν μέρος επίσης η Σμαράγδα Καρύδη (Δυσδαιμόνα), η Γωγώ Μπρέμπου (Αιμιλία) και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Κάσσιος), καθώς και οι ηθοποιοί Η. Πετροπουλέας, Γ. Ψυχογιός, Γ. Κοτσαρίνης, Στ. Παναγιωτίδης, Μ. Σάκκουλης, Ν. Μιχάκος, Δομνίκη Μητροπούλου, Μαρία Παπαδοπούλου, Γ. Μυλωνάς, Ανανία Τραϊάνα. Τα σκηνικά είναι της Αθανασίας Σμαραγδή, ενώ τα κοστούμια της Μαρίας Καραπούλιου.

No comments: