Friday, June 24, 2011

Γκολντόνι στο Ηρώδειο


Με μια από τις δημοφιλέστερες και κλασικότερες κωμωδίες του Κάρλο Γκολντόνι, τον Υπηρέτη δυο αφεντάδων, το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης ξεκινά την Τετάρτη και την Πέμπτη 29-30/6, από το Ηρώδειο, τη συνάντησή του με το θεατρόφιλο κοινό της χώρας. Το έργο του Γκολντόνι, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, σκηνοθετημένο από τον Γιάννη Κακλέα, φέρνει επί σκηνής μια φιγούρα της Commedia dell’arte, τον δαιμόνιο Τρουφαλδίνο που, προκειμένου να επιβιώσει, αναγκάζεται να φορτωθεί δυο δουλειές, δυο αφεντάδες... Όταν όμως καταλύσουν και οι δύο στην ίδια λοκάντα, τα πράγματα περιπλέκονται και πρέπει να επιστρατεύσει όλο του το θράσος και την πονηριά προκειμένου ο ένας να μην αντιληφθεί τη σχέση του με τον άλλο. Ο πολυμήχανος υπηρέτης, που ερμηνεύει χαρισματικά ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, τα θαλασσώνει και τα μπαλώνει, μέχρις ότου τον επισκεφθεί ο μικρός φτερωτός θεούλης... Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν ο Αλέξανδρος Μυλωνάς και οι Φαίη Ξυλά, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Μένη Κωνσταντινίδου, Αννίτα Κουλη, Κίμων Φιορέτος, Μάρα Βλαχάκη.

  • «Λυσιστράτη» στο Βεάκειο
Η αριστοφανική Λυσιστράτη, σε σκηνοθεσία του Θύμιου Καρακατσάνη, κάνει την καλοκαιρινή της πρεμιέρα την Τετάρτη 29 Ιουνίου στο Βεάκειο του Πειραιά, με πρωταγωνιστές τους Κώστα Βουτσά, Θύμιο Καρακατσάνη, Γιώργο Κωνσταντίνου, Γιώργο Παρτσαλάκη, Βάσια Τριφύλλη και Βασίλη Τσιβιλίκα. Συμμετέχουν επίσης οι: Ι. Ιωσηφίδης, Χ. Αρώνης, Μ. Συκιανάκη, Θ. Βουτσά, Φ. Φιλόγλου, Γ. Γούτης, Ν. Δροσάκης, Μ. Μαλλούχου, Γ. Βασιλοπούλου, Ειρ. Καζάκου, Γκ. Γιακουμάκη και Κ. Κυριακού. Η μουσική είναι του Γιάννη Μαρκόπουλου, οι χορογραφίες του Δημήτρη Παπάζογλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ρένας Γεωργιάδου.
  • «Αλαντίν» στου Παπάγου
Η εξαιρετικά επιτυχημένη παιδική παράσταση του Θεάτρου Τέχνης Αλαντίν, σε θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη, παρουσιάζεται αύριο στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου (Κορυτσάς, 6η στάση). Τις ιστορίες από τις «Χίλιες και μια νύχτες», τραγουδημένες πάνω στη μουσική του Νίκου Τσέκου ζωντανεύουν οι Κ. Βελέντζας, Α. Θεοδότου, Β. Λέμπερος, Σ. Φύτρος, Ε. Στρατηγοπούλου, Α. Πέρρος, Π. Θωμόπουλος, Γ. Σκαφίδας, Α. Πολυχρόνη, Μ. Τζάνη.

No comments: