Friday, June 24, 2011

Ο Λυκαβηττός γίνεται... μιλόνγκα!

  • Μικρές ερωτικές ιστορίες τον Ιούλιο από το Tango Azul
Ο Λυκαβηττός γίνεται... μιλόνγκα!
Στιγμιότυπο από το «Tango Azul» που θα παρουσιαστεί στο Λυκαβηττό
Σε... μιλόνγκα μετατρέπεται για λίγες ώρες το θέατρο του Λυκαβηττού το βράδυ της 18ης Ιουλίου. Το Tango Azul, ένα σόου με θεατρική βάση, «ξεδιπλώνει» επί σκηνής μικρές ερωτικές ιστορίες έτσι όπως ερμηνεύονται από έξι χορευτές και πενταμελή ορχήστρα υπό την διεύθυνση του βιρτουόζου του μπαντονεόν - κι ενός από τους πιο χαρακτηριστικούς μουσικούς τάνγκο της γενιάς του - Λουτσιάνο Γιούνγκμαν.

Η ιστορία διαδραματίζεται στο Μπουένος Αϊρες κοντά στην αλλαγή του αιώνα. Σε μια μιλόνγκα οι μουσικοί, οι χορευτές και μια τραγουδίστρια συναντιούνται και βιώνουν μεταξύ τους μια σύντομη αναδρομή της ζωής τους μέσα από επεισόδια με διάφορους χαρακτήρες τα οποία τραγουδά ή αφηγείται η τραγουδίστρια και ιδιοκτήτρια της Μιλόνγκα. 

Η παράσταση επανέρχεται στις προσωπικές εμπειρίες αυτών των ανθρώπων μέσα από μικρές ιστορίες οι οποίες μπορεί να έχουν συμβεί στο παρελθόν ή να συμβαίνουν στο παρόν. Οχι μόνο οι χορευτές αλλά και οι μουσικοί και η τραγουδίστρια - η Πατρίτσια Νόρα, ιδιαίτερα γνωστή από το Tango Passion - εμπλέκονται στα γεγονότα αναπαριστώντας τυπικές φιγούρες από τον φανταχτερό κόσμο του τάνγκο.

Η απώλεια και ο ανικανοποίητος έρωτας είναι τα κύρια θέματα στις περισσότερες παραστάσεις τάνγκο. Ωστόσο, στο Tango Azul, οι εύθυμες σκηνές δε λείπουν. Παράλληλα, η διαρκής πάλη των φύλων που αναζητούν και βρίσκουν τη σύγκρουση και την αρμονία, τον χωρισμό και την επανένωση...

No comments: