Tuesday, June 21, 2011

Αρετούσα η Μαρία Ναυπλιώτου

  • ΦΟΥΑΓΙΕ 
Η Μαρία Ναυπλιώτου θα είναι η Αρετούσα στον "Ερωτόκριτο" που θα παρουσιάσει μέσα στον χειμώνα στο θέατρο "Ακροπόλ" ο Στάθης Λιβαθινός, ενώ θα συμμετάσχει και στον "Ηλίθιό"του, που θα επαναληφθεί μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε κάνει στο Εθνικό Θέατρο. 

Αρετούσα η Μαρία Ναυπλιώτου

Η Μαρία Ναυπλιώτου θα είναι η Αρετούσα στον "Ερωτόκριτο" που θα παρουσιάσει μέσα στον χειμώνα στο θέατρο "Ακροπόλ" ο Στάθης Λιβαθινός, ενώ θα συμμετάσχει και στον "Ηλίθιό"του, που θα επαναληφθεί μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε κάνει στο Εθνικό Θέατρο. Με το καινούργιο θεατρικό έργο του, που ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες, θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα μέσα στον χειμώνα ο Χάρης Ρώμας. Ο δημιουργός συμφώνησε με τον θεατρικό παραγωγό Θύμιο Τάγαρη και θα παρουσιάσει το νέο του έργο στην επαρχία, παίζοντας ο ίδιος τον πρώτο ρόλο και κάνοντας τη σκηνοθεσία του. Ο θίασος θα ολοκληρωθεί μέσα στις προσεχείς μέρες.

Σε διπλό θεατρικό ταμπλό θα "χτυπήσει"τον χειμώνα η Μαρία Γεωργιάδου. Θα παίξει στους "Συμπέθερους απ' τα Τίρανα" που μετακομίζουν στο "Κιβωτός" μετά τρία χρόνια που έσπαγαν ταμεία στο "Λαμπέτη", ενώ θα επαναλάβει τον μονόλογο "Απολυμένη" που είχε πολύ καλές κριτικές στο μικρό διάστημα που παίχτηκε στο "Νέο Ελληνικό Θέατρο". Οι Ρέππας - Παπαθανασίου τής έδωσαν τον ρόλο που κρατούσε η Τζόυς Ευείδη -η οποία θα παίξει στο "Ράους"τους- και εκείνη το χάρηκε πολύ, όπως χαίρεται που θα παίξει ξανά τον μονόλογο του Τσιπιανίτη που σκηνοθέτησε ο Χρήστος Καρχαδάκης. Σε αυτά προσθέστε ότι θα έχει την ευθύνη των σεναρίων της τηλεοπτικής "Εξίσωσης".
Η Μιμή Ντενίση, ενώ ετοιμάζεται για το θεατρικό της "πάντρεμα"με την Ολυμπία Δουκάκη, φτιάχνει στον χώρο της δραματικής σχολής που έχει μία μικρή θεατρική αίθουσα? Από ό,τι μάθαμε θα είναι χωρητικότητας περίπου ογδόντα θέσεων και εκεί θα αγκαλιάζονται πειραματικές - πρωτοποριακές παραστάσεις.

Αρετούσα η Μαρία Ναυπλιώτου

Πολλοί ήθελαν τις "Ιδιωτικές ζωές" του Νόελ Κάουαρντ, μα κατάφεραν να πάρουν τα δικαιώματά τους ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα, που θα "χτυπήσουν" και πάλι στη Β' Σκηνή του θεάτρου "Αλμα". Μετά τις "Επικίνδυνες σχέσεις" τους, έρχονται τώρα οι "Ιδιωτικές ζωές" που έκλεισε να τις σκηνοθετήσει ο Πέτρος Φιλιππίδης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Τάσος Ιορδανίδης συμπράττει στις "Νεφέλες" που 'χει στα? σκαριά ο Φιλιππίδης για την Επίδαυρο [1, 2/6].
  • ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ, ΕΘΝΟΣ, 20/6/2011

No comments: