Monday, May 16, 2011

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: «Oχι» στο κλείσιμό του!

  • Μουσική διαμαρτυρία αύριο Τετάρτη
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, στις 18 Μάη (5 μ.μ) διοργανώνεται μουσικοθεατρική διαμαρτυρία από το Θεατρικό Μουσείο, με συμμετοχή του Σταμάτη Κραουνάκη, της «Σπείρα - Σπείρα» και ανθρώπων του θεάτρου, μπροστά στο Θεατρικό Μουσείο (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50).
Θυμίζουμε ότι το Θεατρικό Μουσείο κινδυνεύει να κλείσει. Λειτουργεί μόνο με προσωπικό ασφαλείας, καθώς οι εργαζόμενοι - απλήρωτοι επί 5 μήνες - προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, ενώ το προεδρείο του ΔΣ δικάζεται (20/5) για χρέη στο ΙΚΑ και «υπεξαίρεση» των ασφαλιστικών του προσωπικού. Ετσι, το ΔΣ οδηγείται, με απελπισία, στην αναζήτηση λύσεων (διάλυση του σωματείου, εκποίηση της περιουσίας του) για να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα.
Για το θέμα αυτό συναντήθηκε χτες, ο πρόεδρος του Κέντρου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, με τη ΓΓ του ΥΠΠΟ-Τ, Λ. Μενδώνη, η οποία υποσχέθηκε ότι θα δοθούν κάποια χρήματα για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες, ενώ αναζητείται νομική λύση ένταξής του σε κάποιον εποπτευόμενο από το ΥΠΠΟ-Τ οργανισμό.
  • Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε και η Ενωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

No comments: