Monday, May 16, 2011

Η Ρένη Πιττακή συμφώνησε για νέα παράσταση το 2012

Μπορεί η Ρένη Πιττακή να «έκλεισε» να παίξει στη «Νίκη» της Λούλας Αναγνωστάκη, όπως γράψαμε σε αυτήν τη στήλη προ ημερών, συμφώνησε όμως να παίξει και σε άλλη μια φιλόδοξη παράσταση που θα δούμε τον Απρίλιο του 2012. Η εξαιρετική πρωταγωνίστρια θα συνεργαστεί και πάλι με τον Πέτρο Ζούλια -το «Εξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες» που έκαναν παίχτηκε τρεις χρονιές με τεράστια επιτυχία!- σε θεατρικό έργο της Φωτεινής Τσαλίκογλου... Το οποίο, όπως μάθαμε, βασίζεται στην αλληλογραφία δύο πολύ σπουδαίων μορφών της χώρας:της Μαργαρίτας Λυμπεράκη και της κόρης της Μαργαρίτας Καραπάνου... Η Ράνια Οικονομίδου και ο Δημήτρης Καταλειφός πρόκειται να «συναντήσουν» ύστερα από χρόνια στο θεατρικό σανίδι την Αννα Κοκκίνου!

Οι τρεις τους, οι οποίοι ήταν ιδρυτικά στελέχη της περίφημης «Σκηνής» και έδρασαν από κοινού στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων (αξέχαστη η «Σπασμένη στάμνα» τους), είχαν να βρεθούν θεατρικά πολλά χρόνια. Καταλειφός - Οικονομίδου συνεργάζονταν επιτυχώς στο «Απλό Θέατρο», δεν είχαν παίξει, όμως, ξανά με την Κοκκίνου και τώρα που εκείνη τους κάλεσε στη «Σφενδόνη» της, το κάνουν με χαρά. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας θα συμπρωταγωνιστήσουν στο εξαιρετικό έργο του Τόμας Μπέρνχαρντ «Ρίτερ, Ντένε, Φος», το οποίο μάς είχε συστήσει πρώτος ο Λευτέρης Βογιατζής.
Ο ηθοποιός Δημήτρης Γκουτζαμάνης θα παίξει τον χειμώνα στο «Ημερολόγιο της Αννας Φρανκ», που λόγω της μεγάλης του φετινής επιτυχίας θα επαναληφθεί και του χρόνου στο θέατρο «Ανεσις». Η αποχώρηση του Αποστόλη Τότσικα έκανε τη σκηνοθέτιδα Ρέινα Εσκενάζι να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του και τον βρήκε στο πρόσωπο του νέου Δημήτρη Γκουτζαμάνη, που αυτόν τον καιρό αρέσει στο «Εσπασε» του Στέλιου Χατζηαδαμίδη που έχει σκηνοθετήσει ο Χρήστος Θεοδωρίδης και που φιλοξενείται στο «Σημείο».
Σολντ άουτ το «Θερμοκήπιο» του Λευτέρη Βογιατζή στο πλήρως ανακαινισμένο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων. Τα τηλέφωνα του θεάτρου έχουν πάρει φωτιά, οι λίστες του μεγαλώνουν επικίνδυνα και οι ουρές φτάνουν μέχρι και την Οδό Κεφαλληνίας. Αργησε να ανέβει, αλλά... σπάει πόρτες για να επαναληφθεί και του χρόνου. Σπεύσατε...
Καρφίτσα δεν πέφτει στη «Λωξάντρα» του ΚΘΒΕ που φιλοξενείται στο «Θέατρον». Φίσκα οι απογευματινές της παραστάσεις, φίσκα και οι βραδινές, γι' αυτό και δόθηκε και νέα παράταση μέχρι την Πέμπτη, χωρίς να αποκλείεται να έρθει και άλλη παράταση.
  • ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ, ΕΘΝΟΣ, 16/5/2011

No comments: