Wednesday, May 18, 2011

Ο Γούντι Άλεν και ο Ίθαν Κοέν συν-υπογράφουν για το Μπρόντγουεϊ

Οι σκηνοθέτες Γούντι Άλεν και Ίθαν Κοέν μαζί με την σεναριογράφο Ιλέιν Μέι, έγραψαν τρία θεατρικά μονόπρακτα που θα ανέβουν σε μία κοινή παράσταση στο Μπρονγουεϊ.
Την all star παράσταση μάλιστα θα σκηνοθετήσει ο αγαπημένος των αδερφών Κοέν ηθοποιός Τζον Τορτούρο, συμπληρώνοντας το σκηνικό διάσημων κινηματογραφικών υπογραφών σε θεατρικό γαϊτανάκι ρόλων. Όπως δήλωσε ο Γούντι Άλεν στους Νιού Γιορκ Τάιμς το δικό του έργο θα ονομάζεται “Honeymoon Hotel” και θα είναι μια απλή κωμωδία φτιαγμένη “για πλάκα, χωρία καμία κοινωνική αξία”.
Ο πάπας της κινηματογραφικής ψυχανάλυσης έχει ξαναφλερτάρει με το Μπρόντγουεϊ, ήδη από το 1969. Η τελευταία του παρουσία εκεί ήταν όταν σκηνοθέτησε το έργο του “Α Second Hand Memory” για τα όνειρα δύο γενιών στο Μπρούκλιν των 50'ς. 
Ενώ  το 1995, είχε συνεργαστεί με τον Ντέιβιντ Μάμετ στο έργο “Αψηφώντας τον Θάνατο” όπου τρεις μονόπρακτες κωμωδίες ανέβηκαν για ένα περίπου χρόνο.
Ο Ίθαν Κοέν που έχει βραβευτεί μαζί με τον αδερφό του με όσκαρ για ταινίες όπως “Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους” και “Φάργκο” θα κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ με το έργο του “Talking Cure”.
Αντίστοιχα και η κυρία της παρέας Ιλέιν Μέι, -δύο φορές υποψήφια για όσκαρ με τα σενάρια των ταινιών  “Όλες οι Γυναίκες του Προέδρου” και “Ο Παράδεισος μπορεί να περιμένει”- η οποία ονόμασε το έργο της “George is Dead”.[enet.gr, 14:49 Τετάρτη 18 Μαΐου 2011]

No comments: