Sunday, May 15, 2011

Από τη «Φρεναπάτη» στον... παραθερισμό

Η Ισαβέλλα της στην ποιητική «Φρεναπάτη» του Κορνέιγ (Εθνικό Θέατρο Κεντρική Σκηνή) κέρδισε κοινό και κριτικούς στην αρχή της σεζόν... Η Eμιλυ Κολιανδρή μάς είχε εντυπωσιάσει με τα υποκριτικά της προσόντα σε αρκετές παραστάσεις -και κυρίως στον «Πρίγκιπα του Χόμπουργκ» που είχε διδάξει ο Λευτέρης Βογιατζής-, φέτος όμως στον πρωταγωνιστικό ρόλο της προδομένης ερωτικά Ισαβέλλας συνάρπασε με το μέτρο και τη σκηνική γοητεία της. Ενα πανέμορφο πλάσμα, που σάρωνε τη σκηνή δείχνοντας την παραφορά του έρωτα.

Η Εμιλυ Κολιανδρή με τον σύζυγό της Χρήστο Λούλη.
Η Εμιλυ Κολιανδρή με τον σύζυγό της Χρήστο Λούλη.
Και μέσα σε μικρό διάστημα μας εξέπληξε ευχάριστα για άλλη μια φορά ξεχωρίζοντας στην παράσταση του Νίκου Μαστοράκη «Η τριλογία του παραθερισμού». «Εγινε» η μεγαλομανής Βιτόρια στο έργο του Γκολντόνι, που, προκειμένου να παραθερίσει, ζητά να γίνουν περικοπές παντού και που πληρώνει ακριβά τη ματαιοδοξία της.
Καθοδηγούμενη με έμπνευση απ' τον Μαστοράκη φώτισε τη...δίψα του φαίνεσθαι και του δήθεν, τη λυσσαλέα και αρρωστημένη ανάγκη για επίδειξη. Κυρίαρχη των μέσων της απέδειξε ότι διαθέτει δεινότητα και στην κωμωδία. Δύο τελείως διαφορετικοί ρόλοι σε μια περίοδο, δύο δυνατές νίκες.

Η ίδια παραδέχεται ότι ήταν «εξαντλητικός ο `μαραθώνιος' που έτρεξα, ειδικά την περίοδο που έκανα παραστάσεις στη `Φρεναπάτη' και πρόβες στην `Τριλογία', αλλά άξιζε τον κόπο. Στην πρώτη παράσταση υπήρχε η ατμόσφαιρα γάμου. Επαιζα με τον Χρήστο, που `ναι ο άντρας μου και στη ζωή, με σκηνοθέτη τον Θωμά Μοσχόπουλο, που θεωρώ μέλος της... οικογένειάς μας. Στη δεύτερη παράσταση υπήρχε...ο νέος έρωτας με τον Νίκο Μαστοράκη. Ηθελα πάντα να δουλέψω μαζί του, το περίμενα, το ήλπιζα και με το που συνέβη το απόλαυσα απίστευτα...».
  • Η Νομική, το Εθνικό και ο... Λούλης
Η Εμιλυ Κολιανδρή είναι γεννημένη και μεγαλω­μένη στην Κύπρο και ενώ ήρθε στην Αθήνα να σπουδάσει νομικά, την κέρδισε η υποκριτική. Φοίτησε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεά­τρου και στα δέκα χρό­νια που μετρά στον χώρο έχει καταφέρει αρκε­τές υπο­κριτικές «νί­κες».
  • ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
Η «Τριλογία του παραθερισμού», που πρωτα­γωνιστεί η Εμιλυ Κολιανδρή, ρίχνει αυλαία σήμερα το απόγευμα στις 5.00 μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. 
  • Βασίλης Μπουζιώτης, ΕΘΝΟΣ, 15/5/2011

No comments: