Monday, May 16, 2011

Ταξίδι στον χρόνο


Δωμάτιο 27. Η παράσταση θα παίζεται από 20 Μαΐου μέχρι 5 Ιουνίου, κάθε Παρασκευή και Κυριακή, στο Rabbithole (Γερμανικού 20, Μεταξουργείο).
Δωμάτιο 27. Η παράσταση θα παίζεται από 20 Μαΐου μέχρι 5 Ιουνίου, κάθε Παρασκευή και Κυριακή, στο Rabbithole (Γερμανικού 20, Μεταξουργείο).

Η Ώρα Κοινής Ανησυχίας (ΩΡΚΑ) συστάθηκε το φθινόπωρο του 2008, όταν επτά άνθρωποι, ύστερα από χρόνια σε διάφορα θεατρικά σχήματα και εγχειρήματα, βρέθηκαν μαζί ως ομάδα με σκοπό να μιλήσουν για όλα όσα τους ταλαιπωρούν και τους διασκεδάζουν. Τον Μάιο του 2009, η ΩΡΚΑ παρουσίασε τη θεατρική παράσταση «Θα 'θελα κάτι να συμβεί», βασισμένη στο έργο του Βιτόλντ Γκομπρόβιτς, και τον Ιούνιο του 2010 δύο μονόπρακτα του Ευγένιου Ιονέσκο («Το Μάθημα» & τον «Νέο Ενοικιαστή»). «Φέτος, η ΩΡΚΑ παρουσιάζει την τρίτη της παραγωγή, με τίτλο «Δωμάτιο 27», μια παράσταση βασισμένη αποκλειστικά στους στίχους του Τάσου Λειβαδίτη και τα ρεμπέτικα τραγούδια. Είναι μια απλή, καθημερινή ερωτική ιστορία δύο ανθρώπων που αγαπήθηκαν μέσα σε έναν ξένο κόσμο, φτάνοντας ώς τον θάνατο προκειμένου να είναι μαζί. Η παράσταση ανοίγει διάλογο με μια αλλοτινή εποχή, μια εποχή όπου η ποίηση και το τραγούδι άγγιζαν την πραγματική ζωή, θέλοντας να βρει τα ίχνη της στο σήμερα», μας λένε οι σκηνοθέτες της ΩΡΚΑ, Σάλλυ Ασημάκη και Γιάννης Βογιατζής.
  • ΚΕΙΜΕΝΟ-ΦΩTOΓΡAΦIΑ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΤΙΑΤΟΣ, ΕΘΝΟΣ, 16/5/2011

No comments: