Sunday, May 15, 2011

Χαλκιάς - Σκουρολιάκος γίνονται... κλοσάρ το καλοκαίρι

Ολοι θυμόμαστε την τηλεοπτική σειρά «Εκείνος κι εκείνος» που έγραψε τη δική της ιστορία στα τελευταία χρόνια της στρατιωτικής δικτατορίας - ήταν τον Ιούνιο του `72 που βγήκε στον αέρα το πρώτο επεισόδιο και τον Φλεβάρη του `74 που παίχτηκε το τελευταίο. Πρωταγωνιστές της δύο σπουδαίοι μας ερμηνευτές: ο Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος.
Χαλκιάς - Σκουρολιάκος γίνονται... κλοσάρ το καλοκαίρι
Οι δύο τους συνάρπασαν παίζοντας τους περιπλανώμενους κλοσάρ του Κώστα Μουρσελά, Σόλωνα και Λουκά. Σαράντα χρόνια μετά οι ήρωές του παίρνουν ξανά σάρκα και οστά, αυτήν τη φορά στη θεατρική σκηνή και με τη σκηνοθετική υπογραφή του Γιάννη Καραχισαρίδη.


Στους ρόλους του Σόλωνα και του Λουκά θα δούμε τους Τάσο Χαλκιά - Παύλο Σκουρολιάκο, που είναι ευτυχείς που θα «ντυθούν» αυτά τα δύο πλάσματα, τους παρείσακτους της ζωής, που βλέπουν, παρατηρούν, σχολιάζουν την καθημερινή ζωή, την πολιτική, την αδικία, την οικονομία, την ηθική μέσα από μικροκαβγάδες και κάποιες κωμικές στιγμές...
Μαζί τους στην παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, που θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα το καλοκαίρι, θα δούμε τους Δημήτρη Παπανικολάου και Ηλεάνα Μπάλα.
  • ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ, ΕΘΝΟΣ, 13/5/2011

No comments: