Sunday, May 15, 2011

Ως τις 18 Μαϊου οι δηλώσεις συμμετοχής για το Athens Fringe Festival

Με σύνθημα το «Smile in the Mind» το φετινό τρίτο κατά σειρά Fringe Festival θα πραγματοποιηθεί, από τις 20 έως τις 26 Ιουνίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, το “Βρυσάκι”, τον χώρο πολιτισμό “Ρουφ”, το θέατρο “Eliart”, και σε επιλεγμένους χώρους στην πόλη.
 
Το φεστιβάλ διοργανώνει η Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση σε συνεργασία με το Φρίντζ Φέστιβαλ του Εδιμβούργου (Edinburgh Festival Fringe) ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο και είναι ένα συμμετοχικό πανηγύρι Τέχνης και Δράσης, χωρίς επιμελημένο περιεχόμενο, με βασική του αρχή να παραμένει ανοιχτό σε όλους χωρίς διακρίσεις.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές το φετινό θέμα πραγματεύεται την ευτυχία, και όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα που κάνουν τον καθένα από εμάς να διατηρεί το χαμόγελο και την ελπίδα μέσα του, παρά τις αντίξοες εξωτερικές συνθήκες. Οι καλλιτέχνες θα κληθούν να δημιουργήσουν έργα με αυτό το θέμα και η κοινωνική δράση που θα οργανωθεί θα είναι και αυτή στηριγμένη στην ιδέα αυτή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φεστιβάλ Γιώργο Νέρη, “το Fringe Festival θα παραμείνει  ανοιχτό σε όλους, αφού αυτό είναι και ένα από τα πολύ σημαντικά κομμάτια της ταυτότητας του. Η χρήση συγκεκριμένου θέματος στην φετινή διοργάνωση, γίνεται με στόχο την επίτευξη ενός πιο δεμένου καλλιτεχνικού προγράμματος με συνοχή ως προς τη φιλοσοφία, τους στόχους και τα μηνύματα που επιθυμεί να δώσει».

Για το ίδιο θέμα
Η πόλη ανήκει στις κοινότητες του Fringe Festival
Athens Fringe Festival: Ένα κοινωνικό δίκτυο στο κέντρο της Αθήνας

No comments: