Monday, May 16, 2011

10ο Φεστιβάλ Χορού: Στη σκιά της Ακρόπολης

Στις 18 Μαΐου ξεκινά το 10ο Φεστιβάλ Χορού, με 73 ομάδες Ελλήνων χορογράφων και συνολικά 90 χορογραφίες που θα λάβουν χώρα εκτός από τις καθιερωμένες θεατρικές σκηνές και σε δημόσιους χώρους της Αθήνας αλλά και σε μουσεία με αποκορύφωμα τον προαύλιο χώρο του μουσείου της Ακρόπολης.

Το 10ο Φεστιβάλ Χορού είναι πλέον γεγονός. Από τις 18 Μαΐου μέχρι τις 11 Ιουνίου, το σύνολο των Ελλήνων χορογράφων μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τα πολλά και διαφορετικά πρόσωπα του χορού. «Ο χορός μπορεί να δράσει ψυχοθεραπευτικά και σε συνδυασμό με άλλες τέχνες, γι αυτό όλοι οι Έλληνες χορογράφοι προσπαθούμε με τη συνεχή παρουσία και προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα, να αποδεικνύουμε ότι και στις δύσκολες στιγμές συνεχίζουμε να δημιουργούμε», δήλωσε ο Πέτρος Γάλλιας, Προέδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, σε συνέντευξη τύπου για την έναρξη του Φεστιβάλ, που δόθηκε στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.
Ιδιαίτερα πλούσιο και διαφορετικό αναμένεται να είναι το φετινό Φεστιβάλ. Τα Θέατρα "Ροές", "Αργώ", "ΠΚ" και "Olvio" θα φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό παραστάσεων, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του το Φεστιβάλ εμπλουτίζεται και με «Εκτός σκηνής» εκδηλώσεις σε δημόσιους χώρους της Αθήνας, σε στούντιο χορού, εκθεσιακούς χώρους και μουσεία.
Μια άλλη καινοτομία θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 23 Μαΐου στο Στούντιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου θα δοθούν ελεύθερα μαθήματα από τη σχολή χορού της Ε.Λ.Σ. για κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό. Ενώ την επόμενη ημέρα, Τρίτη 24 Μαΐου, στο νέο χώρο τέχνης «Στούντιο 14η μέρα», η Νίνα Δίπλα θα δώσει για το κοινό ένα Master Class.
Στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης θα φιλοξενήθει η παράσταση «On ice» στις 24/5. Στις 25/5, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, θα παρουσιαστεί η παράσταση «the forBIDDEN city» και στο Στούντιο «Κινητήρας», η παράσταση «Happy Hour», η οποία περιλαμβάνει προβολές από έργα Ελλήνων χορογράφων.
Το Μουσείο Μπενάκη θα φιλοξενήσει στους χώρους του την ιδιαίτερη παράσταση «Νo end, the parergon 1», στις 26/5. Ο κύκλος των παραστάσεων «Εκτός Σκηνής» θα κλείσει με το Μουσείο Ακρόπολης όπου στις 27 και 28 Μαϊου, 4 ομάδες θα χορέψουν στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, ακριβώς απέναντι από τον Ιερό Βράχο και πάνω από τα αρχαία εκθέματα που φαίνονται από το γυάλινο πάτωμα, στην παράσταση  «Ρresent Βodies».

No comments: