Καθώς οι θεατρικές ομάδες νέων καλλιτεχνών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να επικοινωνήσουν με το κοινό πληθαίνουν, οι διοργανώσεις που απευθύνονται ειδικά σε αυτούς αυξάνονται, λειτουργώντας σαν φυτώριο νέων θεατρικών δυνάμεων.

Μια τέτοια διοργάνωση είναι και το Φεστιβάλ Νέων Θεατρίνων, που από το 2006 διοργανώνεται στο θέατρο "Τόπος Αλλού", που θα διεξαχθεί από 17-30 Απριλίου, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει τον προβληματισμό και ό,τι νέο έχουν να προτείνουν οι "νεοσσοί" της ελληνικής σκηνής.
Το Φεστιβάλ σηκώνει την αυλαία του στις 17 Απριλίου, με την ομάδα Kqino-a, που παρουσιάζει την κωμωδία της Μαρίας Τσώνη Γιατί δεν βρισκόμαστε;, μια παράσταση για τον έρωτα ως παιχνίδι εξουσίας. Στις 18-19/4 η ομάδα It Takes Two παρουσιάζει το Coupling, στις 19 και 27/4 οι Atzsam το Χ της Γ. Χιόνη και στις 20 και 23/4 η ομάδα Τέχνες το μονόπρακτο του Γ. Σολδάτου Μαρία όπως η Παναγία. Στις 21 και 26/4 οι La nave παρουσιάζουν τον μονόλογο Βρες τον, από το βιβλίο της Αμ. Μιχαλοπούλου, ενώ στις 22/4 η θεατρική ομάδα Κράμα του Διαπολιτισμικού Μεταβατικού Κέντρου Mosaic του ΚΕΘΕΑ παρουσιάζει τους Ηλίθιους του Νηλ Σάιμον, με έναν θίασο με πολυεθνική σύνθεση. Τέλος, στις 24/4 το Θεατρικό Εργαστήρι της Χαράς παρουσιάζει τα Σαίξπηρ άπαντα... μπαμ-μπαμ και στις 30/4 το παραμύθι για μεγάλους Μωντ-άροντας τη ζωή.