Wednesday, April 8, 2015

Νέα σκηνή, φρέσκες προτάσεις

Μια σκηνή από την παράσταση «Ταξίδι στην έρημο», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Γιανναράκου, που παρουσιάζεται στον νέο θεατρικό χώρο, στο Radar.

Με την άνοιξη ξεκίνησε. Σε μια περιοχή που δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι θεατρική πιάτσα. Ομως, το θέατρο Radar (πλ. Αγίου Ιωάννη και Πυθέου 93, στον σταθμό «Αγ. Ιωάννης» του Μετρό) μετριέται πλέον στις θεατρικές σκηνές της πόλης. Την καλλιτεχνική του διεύθυνση έχει αναλάβει η ηθοποιός, σκηνοθέτις και συγγραφέας Αναστασία Παπαστάθη (είναι και ιδρύτρια του θεάτρου FUGA). Συνεργάτες της σ’ αυτό το νέο εγχείρημα οι: Πάνος Φορτούνας (μουσικός, συνθέτης, τραγουδοποιός), Ειρήνη Παγώνη (ενδυματολόγος, σκηνογράφος) και η Γεωργία Ζώη, ηθοποιός και αρχιτέκτων, που υπογράφει και τον πολύ εντυπωσιακό σχεδιασμό του χώρου.


Το Radar ξεκίνησε στα μέσα του Μαρτίου που μόλις τελείωσε, με την προβολή της ταινίας του Γιώργου Αυγερόπουλου «El Sistema - Σώζοντας ζωές», που θέμα έχει τη θεραπευτική επίδραση της μουσικής στα παιδιά, με αφορμή την πρωτοβουλία του Jose Antonio Abreu από το Καράκας της Βενεζουέλας.
Ηδη παρουσιάζεται η παράσταση (που παρατείνεται και για μετά το Πάσχα) με τίτλο «Ταξίδι στην έρημο», του Γιάννη Παπάζογλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Γιανναράκου, με πρωταγωνιστές τους Κώστα Καζανά, Ερρίκο Λίτση και Νάνα Παπαδάκη. Η παράσταση συνοδεύεται από έκθεση φωτογραφίας με πολεμικά ρεπορτάζ που σχετίζονται με το έργο. Ενα νέο θέατρο, με νέα έργα και νέες προτάσεις.

ΟΓΑ ΣΕΛΛΑ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 08/04/2015

No comments: