Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι για δεύτερη φορά μέσα στη φετινή σεζόν ένας θίασος καταπιάνεται με τη σκηνική παρουσίαση του μνημειώδους μυθιστορήματος του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι Αδερφοί Καραμάζoφ. Είχε προηγηθεί, στην αρχή της χρονιάς, ο Ηλίας Κουνέλας, που μαζί με την ομάδα του έδωσε τη δική του σκηνική εκδοχή για την εμπειρία της ανάγνωσης του πολυσέλιδου αυτού μυθιστορήματος.


Από την Τρίτη του Πάσχα την δική της εκδοχή καταθέτει η Νατάσα Τριανταφύλλη, η νεαρή σκηνοθέτις που το καλοκαίρι του 2014 έκανε αίσθηση παρουσιάζοντας στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη μια διαφορετική Αντιγόνη.
Πλαισιωμένη από έναν θίασο νέων αλλά εξαίρετων ηθοποιών, παρουσιάζει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης την ιστορία των τριών αδελφών και του πατέρα τους, την ιστορία μιας οικογένειας από την οποία λείπει η γυναίκα-μητέρα, έτσι όπως την διασκεύασε ο Διονύσης Καψάλης.
Η σκηνοθεσία, σε αυτό το γεμάτο γεμάτο αίμα, ψυχή και συναίσθημα έργο, αναζητά τον «καραμαζοφικό άνθρωπο», αυτόν που ατενίζει ψηλά, τον κόσμο των ιδανικών, και ταυτόχρονα χαμηλά, τον κόσμο των παθών του. Αναζητά τον άνθρωπο της πτώσης, που αγωνίζεται να βρει την αγάπη...
Η μεταφυσική αγωνία της αναζήτησης αυτής ντύνεται από ήχους, ρυθμούς και μελωδίες που δημιούργησε ειδικά για την παράσταση αυτή η Monika, ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν οι Aντίνοος Αλμπάνης, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μελέτης Ηλίας, Λένα Παπαληγούρα, Βασιλική Τρουφάκου και Αινείας Τσαμάτης. Τα σκηνικά φιλοτέχνησε η Εύα Μανιδάκη και τα κοστούμια η Ιωάννα Τσάμη.