Monday, July 4, 2011

Off-off Athens: τελευταίος κύκλος παραστάσεων

Στην τελική του ευθεία μπαίνει το θεατρικό φεστιβάλ «Off off Athens» που έχει βρει φιλόξενη στέγη στο Επί Κολωνώ. Ο κύκλος των παραστάσεων ολοκληρώνεται στις 9 Ιουλίου, οπότε αν θέλετε να έρθετε σε επαφή με τη νέα γενιά καλλιτεχνών, ίσα που προλαβαίνετε να απολαύσετε ένα «θεατρικό σφηνάκι» (οι παραστάσεις δεν ξεπερνούν τα 50 λεπτά).
Στις 4/7 η ομάδα «Flert» μας συστήνει έναν ήρωα που έρχεται αντιμέτωπος με τη θηλυκή του πλευρά, στο έργο «Το κέρμα» (παίζουν οι : Γεωργία Τσατσομήρου και Νίκος Αναγνωστόπουλος). Στις 5/7 ο Νικόλας Μαρμαράς στο ρόλο του συγγραφέα και του σκηνοθέτη, θα μας παρουσιάσει την παράσταση «Η πεντάμορφη και…ο κύκνος» που είναι βασισμένη σε ένα λαϊκό, μουσικό παραμύθι (παίζουν οι : Νάντια Κλάδη, Άγγελος Λεβέντης, Νικόλας Μαρμαράς).
Στις 6/7 σειρά έχει ένα κλασικό έργο του ρομαντισμού, το «Έρωτας και ραδιουργία» του Φρήντριχ Σίλλερ, σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν (παίζουν οι : Μαρία Καβαλλάρη, Εύη Καραδήμα, Εύη Νταλούκα, Κώστας Πιπερίδης, Αλέξανδρος Τσελεπιδάκης, Αγνή Χιώτη).
Στις 7/7 ανεβαίνει το έργο του Γρηγόρη Παπαχριστοφόρου με τον ασυνήθιστο τίτλο «Ι+,U-»: δύο γυναίκες ζυγίζουν τη σχέση τους με αφορμή ένα περίεργο παιχνίδι με χρήματα (παίζουν οι :Βίκυ Νικολαϊδου, Μαρία Παπαγεωργίου).

Μια νότα αισιοδοξίας θα μας προσφέρει η ομάδα «Dare» με το έργο τους «Καλά το πας!» (στις 8/7) που είναι βασισμένο στο γνωστό κείμενο της Φράνκε Ράμε και του Ντάριο Φο «Όλο σπίτι, κρεβάτι κι Εκκλησία». (Παίζει η Ηρώ Κισσανδράκη, ενώ η σκηνοθεσία είναι της Αγάθης Αχιλλέως).
Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την παράσταση «Μαμά φρικιό» του Ντάριο Φο που θα ανέβει σε σκηνοθεσία της Λένας Μαραβέα. Μια ιταλίδα μάνα «φρικιό» που βρέθηκε από ανάγκη σε μια εκκλησία «εξομολογείται», προκειμένου να σωθεί από μια ομάδα αστυνομικών που την καταδιώκει… (παίζουν οι : Μαρία Μαθιουδάκη, Γαρυφαλλιά Μαρούλη, Καλλιρρόη Παχή, Χρύσα Φωτοπούλου, Άντα Χρυσού και Χρήστος Χρηστίδης).
  • Πληροφορίες: Off-off Athens, έως 9/7, ώρα: 21.30, θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 και Λένορμαν 94, Κολωνός, Αθήνα, στάση μετρό: Μεταξουργείο, τηλ.             210 5138967      , τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.

No comments: