Monday, July 4, 2011

Μία ώρα... Σαίξπηρ σε περιοδεία



Μία ώρα διαρκεί 17 χρόνια. Περί τα μέσα της δεκαετίας του '90 μια παρέα ηθοποιών σε ένα θέατρο της Κυψέλης ανέβαζε ένα έργο σπαρταριστό για όλη την εργογραφία του Σαίξπηρ. Κάτι σαν συμπυκνωμένο χυμό. «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα» παρουσιάζουν, σε περιοδεία, το καλοκαίρι οι Ακης Σακελλαρίου, Ναταλία Δραγούμη, Γεράσιμος Γεννατάς, Αντώνης Λουδάρος, και περιλαμβάνει τα Απαντα του σπουδαίου άγγλου δραματουργού σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη.
Σε καιρό κρίσης οι θεατές μ' έναν σμπάρο (δηλαδή ένα εισιτήριο) πετυχαίνουν 37 τρυγόνια και θα δουν τα έργα του Σαίξπηρ, με άλλη ματιά. Μέσα από το βλέμμα των Ανταμ Λονγκ, Τζες Ουίνφιλντ, Ντάνιελ Σίνγκερ που έγραψαν το κείμενο σε μετάφραση του σκηνοθέτη, θα δουν αν ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα θα είχαν μέλλον ως ζευγάρι, αν ο Αμλετ ήταν πράγματι αναβλητικός ή εντέλει περίμενε βοήθεια από την Ευρώπη, ποιον θυμίζει ο Ριχάρδος Γ'. Η παράσταση έχει και ιντεράκτιβ ψυχανάλυση της Οφηλίας ως μπόνους, ενώ οι ρίμες και οι μουσικές λούπες του Οθέλλου είναι διά χειρός NiVo, του έλληνα ράπερ.
Η περιοδεία του έργου «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα» αρχίζει αυτό το Σάββατο (9 Ιουλίου) στο κηποθέατρο Αγρινίου και το επόμενο βράδυ θα παρουσιαστεί στο θέατρο Κάστρου της Αρτας. ΤΑ ΝΕΑ: Δευτέρα 04 Ιουλίου 2011

No comments: